Στροφή κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ υπέρ… πατρίδας και θρησκείας με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο - Free Sunday
Στροφή κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ υπέρ… πατρίδας και θρησκείας με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο

Στροφή κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ υπέρ… πατρίδας και θρησκείας με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο

Φαίνεται ότι η επιχειρηματολογία κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων κατά πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας στο όνομα της αναζήτησης ενός… προοδευτικού μέλλοντος δεν είχε τα αναμενόμενα επικοινωνιακά, πολιτικά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό η κυβερνητική ηγεσία αξιοποίησε τη γιορτή της Παναγίας, το Δεκαπενταύγουστο, για να περάσει μέσω των στελεχών της μηνύματα υπέρ της Πατρίδας και της Θρησκείας, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που υποστήριζαν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ πριν μία εβδομάδα.

Στις 10 Αυγούστου οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης εξηγούσαν, σε διάφορους τόνους, γιατί οι έννοιες της Πατρίδας, της Θρησκείας, της Οικογένειας εκφράζουν τον «συντηρητισμό» και την «αντίδραση» της ΝΔ.

Το Δεκαπενταύγουστο η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης είχε άλλες προτεραιότητες, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε μέσω twitter στους πιστούς και στους πατριώτες. Άλλα στις 10 Αυγούστου, άλλα στις 15 και βλέπουμε ποια θα είναι η κυβερνητική επιχειρηματολογία στα συγκεκριμένα θέματα στις 20 Αυγούστου.

Μέσα από τις διαρκείς μεταμορφώσεις των κυβερνητικών στελεχών φτάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τα περισσότερα από αυτά δεν πιστεύουν σε τίποτα και απλά αλλάζουν συνεχώς ρόλους σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν πολιτικά. Ο κυνισμός και η υποκρισία που χαρακτηρίζουν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη λειτουργούν αποσυσπειρωτικά για την κοινωνία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να μετατραπεί η έλλειψη αξιοπιστίας των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση αξιοπιστίας για το πολιτικό σύστημα. Θα έλεγε κανείς ότι οι κυβερνητικοί «ηθοποιοί» πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση με βασικό στόχο να φύγουν οι πολίτες από τα κοινά και την πολιτική και έτσι να εμποδιστεί η δημιουργία μια κοινωνικής και πολιτικής δυναμικής που θα φέρει σε δύσκολη θέση αυτούς που άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα υποστηρίζουν ότι κάνουν, ενώ αλλάζουν βασικές θέσεις σε ζητήματα μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος σε εβδομαδιαία βάση.