H ΤΣΣΚΑ... κατεδάφισε το όνειρο της ΑΕΚ για Champions League - Free Sunday
H ΤΣΣΚΑ... κατεδάφισε το όνειρο της ΑΕΚ για Champions League

H ΤΣΣΚΑ... κατεδάφισε το όνειρο της ΑΕΚ για Champions League

Τη μέρα που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ η ΤΣΣΚΑ κατεδάφισε τα όνειρά της για παρουσία στους ομίλους του Champions League, καθώς πέρασε με 2-0 από το ΟΑΚΑ.

Και επειδή η ΤΣΣΚΑ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε προκριματική φάση του Champions League και θαύματα εν όψει της ρεβάνς της Μόσχας δεν προβλέπονται βάσει της εικόνας της σημερινής αναμέτρησης, η ΑΕΚ θα πρέπει να σκέφτεται ήδη τα πλέι οφ του Europa League.

Με την κερκίδα να μεταδίδει τον ενθουσιασμό της για την διαφαινόμενη πλέον επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε με βασικό στόχο να μην δεχτεί γκολ, θεωρώντας πως θα έχει τις ευκαιρίες της στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μοιραία θα φαινόταν η διαφορά στην φυσική κατάσταση. Ήταν άλλωστε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ ενώ η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ουσιαστικά, στο πρώτο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ επέτρεψε μόλις δύο φάσεις στην ΑΕΚ, η οποία μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να κλέψει μπάλες. Το κατάφερε, αλλά η απόσταση από αυτό μέχρι το να γίνει απειλητική αποδείχτηκε αρκετά μεγάλη. Η επιλογή του Γκοντσαρένκο ήταν να αφήσει τους πλάγιους αμυντικούς της ΑΕΚ να σεντράρουν ανενόχλητοι όποτε προωθούνταν, ώστε να είναι πιο συμπαγής η ασταθής του άμυνα, και αυτό έγινε από τον Γκάλο στο 18’, ο οποίος έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και σέντραρε σε έναν όμιλο παικτών, ο Β. Μπερεζούτσκι απομάκρυνε και η μπάλα κατέληξε στον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος σούταρε με το αριστερό αλλά το σουτ κατέληξε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα έγινε η μπαλιά προς τον Λιβάια, ο οποίος κατέβασε πολύ ωραία στα όρια της μεγάλης περιοχής και πάσαρε παράλληλα στον Χριστοδουλόπουλο, με τον αμυντικό να χάνει την ισορροπία του και τον Χριστοδουλόπουλο να βρίσκεται αίφνης σε θέση τετ-α-τετ, να «οπλίζει» αλλά να έρχεται ο Σενίκοβ από πίσω και να «τσιμπάει» την μπάλα, στερώντας του την ευκαιρία.

Αμέσως μετά η ΤΣΣΚΑ άρχισε να πατάει πιο σταθερά στο γήπεδο, είχε και ένα δοκάρι (στο οριζόντιο, από την εξωτερική πλευρά) μετά από σουτ του Βέρνμπλουμ που κόντραρε, πήρε τα μέτρα της ΑΕΚ και την αδρανοποίησε, με τους Χριστοδουλόπουλο και Αϊντάρεβιτς να είναι οι μόνοι που προσπαθούσαν δημιουργικά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Γιόχανσον αναλώθηκε κυρίως στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ ο Μάνταλος απομονώθηκε στα αριστερά από την άμυνα της ΤΣΣΚΑ.

Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν ο Χριστοδουλόπουλος στην προσπάθειά του να σώσει μια χαμένη κατοχή παραχώρησε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Βιτίνιο ο Βάσιν, που είχε ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι, πήρε την κεφαλιά προς την εστία, με τον Τζαγκόεβ να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και με νέα κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Κάπως απογοητευμένη η ΑΕΚ, πιο συντηρητική πλέον η ΤΣΣΚΑ, η δυναμική της αναμέτρησης διατηρήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Μόνο που ο αγώνας και η υπόθεση πρόκριση έλαβαν πρόωρο τέλος, όταν στο 56’ ο Βιτίνιο εκτέλεσε και πάλι κόρνερ και αυτή τη φορά ήταν ο Βέρνμπλουμ που βρέθηκε αμαρκάριστος, ξεφεύγοντας από τον Βράνιες, για να κάνει το 2-0. Η Ένωση πλέον δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε την αυτοπεποίθηση για να αντιδράσει, με τον Τζαγκόεβ να φτάνει κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο 65’.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες (59' Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (59' Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Βασίν, Α. Μπερεζούτσκι, Γκολοβίν (83' Μιλάνοβ), Β. Μπερεζούτσκι, Ντζαγκόεβ (75' Νάτχο), Σενίκοβ, Τσάλοβ (87' Μακάροβ), Βιτίνιο.