Το πάλεψε, το ανέτρεψε και βλέπει... σεντόνι - Free Sunday
Το πάλεψε, το ανέτρεψε και βλέπει... σεντόνι

Το πάλεψε, το ανέτρεψε και βλέπει... σεντόνι

O Ολυμπιακός είδε τον άγραφο ποδοσφαιρικό νόμο «αν δεν βάλεις γκολ, θα δεχτείς» να επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, εις βάρος του, ωστόσο κατάφερε να τον… ανατρέψει στις καθυστερήσεις και να πάρει τη νίκη επί της Ριέκα, με 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Ήταν μία δίκαιη νίκη βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, η οποία δίνει στον Ολυμπιακό σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς στην Κροατία, βάσει και της δυναμικότητας των δύο ομάδων όπως εμφανίστηκαν στο Καραϊσκάκη. Ήταν επίσης μία νίκη που σε σημαντικό βαθμό οφειλόταν στην είσοδο του Φορτούνη, ο οποίος δεν ξεκίνησε την αναμέτρηση, αλλά μόλις πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε την ασίστ στον Οτζίτζα για την ισοφάριση και από τη δική του εκτέλεση φάουλ ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις.

Ο χωρίς Φορτούνη Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, από την άλλη πλευρά, ήταν πάρα πολύ καλός, τουλάχιστον μέχρι να δεχτεί το γκολ. Εκμεταλλεύτηκε άψογα την πολύ δυνατή δεξιά του πλευρά, με Ομάρ, Καρσελά και κατά περίσταση τους Μπεν και Μάριν να βγαίνουν από εκεί και δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα της Ριέκα, κυριαρχώντας πλήρως στα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα και δημιουργώντας πολλές και καλές ευκαιρίες.

Ζιλέ και Οτζίτζα έλεγξαν τον χώρο του κέντρου, με τον δεύτερο να ανοίγει σωστά το παιχνίδι στα άκρα και την άμυνα της Ριέκα να δοκιμάζεται κατ’ επανάληψη, καταφέρνοντας όμως να ανταπεξέλθει χάρη και στην αστοχία των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα του Χάσι έβγαλε αρκετές φορές τον Μπεν, κυρίως, και τον Σεμπά σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, με τον Καρσελά να είναι εκείνος που στις περισσότερες περιπτώσεις έκανε την τελική πάσα. Στο 8’, στο 16’, στο 27’, στο 40’ ο Μπεν έχασε καλές ευκαιρίες και μια εξαιρετική στο 30’, όταν από τη σέντρα του Καρσελά έπιασε αδύναμη κεφαλιά από την μικρή περιοχή και ο πολύ καλός Σλούγκα μπλόκαρε. Στο 12’ ο Σεμπά είχε χάσει τετ-α-τετ, ενώ ο Σλούγκα απέκρουσε και το καλό απευθείας σουτ του Μαρίν στο 32’.

4203365

Μετά από όλα αυτά ήταν η Ριέκα που άνοιξε το σκορ, στο 42’, όταν στην αντεπίθεση η μπάλα κατέληξε στον Έμπερ, αυτός απέφυγε τον Ρομαό και με το δυνατό, φαλτσαριστό αριστερό του σουτ βρήκε εκτός θέσης τον Καπίνο και άνοιξε το σκορ.

4203424

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το σάστισμα του Ολυμπιακού, η Ριέκα θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, αμέσως μετά, και πάλι με τον Έμπερ, ωστόσο ο Καπίνο απέκρουσε με το πόδι, στο 45’.

Τα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, εφόσον ο Ολυμπιακός παρέμενε «παγωμένος» από το γεγονός πως βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Η είσοδος του Φορτούνη άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ένα λεπτό μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση, στο 66’, έκανε την κίνηση στα δεξιά, πήρε την μπάλα, έφτασε μέχρι την τελική γραμμή και γύρισε ιδανικά στον Οτζίτζα, ο οποίος πλάσαρε απευθείας στο «γάμα» του Σλούγκα για το 1-1, εξαργυρώνοντας με γκολ μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

4203484

Ο Ολυμπιακός ανέκτησε τα ηνία και προσπάθησε να φτάσει στο δεύτερο γκολ, δεν είχε όμως πλέον τη φρεσκάδα και τις δυνάμεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ και η απόδοση της Ριέκα έφθινε με την πάροδο του χρόνου. Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν εκ νέου στο 82’, όταν ο Ζούτα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για χέρι ακριβώς έξω από την περιοχή. Η κακή απευθείας εκτέλεση του Φορτούνη σκόρπισε απογοήτευση, όμως η Ριέκα είχε οπισθοχωρήσει πλέον μέσα και γύρω από την περιοχή της και ο Ολυμπιακός πίεζε για την ανατροπή.

4203648

Αυτή δεν ήρθε στο 92’, όταν από τη σέντρα του πολύ καλού ανασταλτικά και επιθετικά Κούτρη η κεφαλιά του Ανδρούτσου βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Σλούγκα, ο οποίος φάνηκε να ελέγχει την φάση, ήρθε όμως στο 93’, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή. Αυτή τη φορά η πολύ δυνατή εκτέλεση του Φορτούνη ήταν καλή, ο Σλούγκα απομάκρυνε προς τα αριστερά του, ο Ομάρ επανέφερε την μπάλα προς την μικρή περιοχή με γυριστό σουτ, ο αμυντικός της Ριέκα έκανε «τσαφ» και ο Ρομαό έκανε το 2-1 με κοντινή κεφαλιά, δίνοντας στην ομάδα του αυτό που δικαιούνταν από την αναμέτρηση.

4203595

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Κούτρης, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Οτζίτζα (79' Ανδρούτσος), Ζιλέ, Σεμπά (65' Φορτούνης), Μαρίν (75' Πάρντο), Καρσελά, Μπεν.

ΡΙΕΚΑ: Σλούγκα, Ζούτα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Μπράνταριτς, Μαλές, Έμπερ (88' Μάρτριτς), Γκοργκόν (77' Στρίνιτς), Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (72' Γέλιτς).