Ξεκίνημα με το δεξί για την ΑΕΚ, 2-0 τον Παναιτωλικό - Free Sunday
Ξεκίνημα με το δεξί για την ΑΕΚ, 2-0 τον Παναιτωλικό

Ξεκίνημα με το δεξί για την ΑΕΚ, 2-0 τον Παναιτωλικό

Mε το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στη Super League, καθώς νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, χάνοντας όμως, μετά τον τραυματία Γιακουμάκη, και τον Αλμέιδα για τα επόμενα ματς πρωταθλήματος.

Ο Πορτογάλος πρόλαβε και τα… έκανε όλα μέσα σε 28 λεπτά, καθώς στο 14’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, και στο 28’ αποβλήθηκε. Θα μπορούσε να έχει αποβληθεί και ο Πάουλο για τον Παναιτωλικό, στη φάση που έκανε το εντελώς αχρείαστο πέναλτι στον Τρίστασον, όταν ο Ισλανδός ήταν πεσμένος στο έδαφος στην περιοχή και ο Πάουλο τον πάτησε στην πλάτη.

Πριν προηγηθεί η ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός είχε μπει καλύτερα στο ματς με κινητήριο μοχλό τον Ντίας και συνέχισε να υπερτερεί και στη συνέχεια χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράρ στο 25’, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ανέστη. Ακολούθησε η αποβολή του Αλμέιδα, ο οποίος έριξε βίαια κάτω με το χέρι τον Χαντάκια ο οποίος μόλις του είχε κάνει φάουλ αγκαλιάζοντάς τον.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ανεβάσει την πίεσή του ωστόσο η ΑΕΚ για δεύτερο διαδοχικό ματς ανταποκρίθηκε σωστά στο αριθμητικό μειονέκτημα και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της, διατηρώντας με άνεση το προβάδισμά της.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, καθώς ο Πάουλο δεν μπορούσε να γλιτώσει και πάλι την αποβολή, δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μάνταλο στο 48’.

Ο Μάνταλος ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο και από τα πόδια του ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν οι περισσότερες καλές στιγμές του ημιχρόνου. Στο 54’ απέτυχε να κάνει το 2-0 με προβολή, στο 63’ είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ και στο 74’ κατέβασε όμορφα την μπάλα στην μπαλιά που έγινε από εκτέλεση φάουλ και βρήκε προ κενής εστίας τον Γιόχανσον στο απέναντι δοκάρι, ο οποίος σκόραρε αλλά υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ο διαιτητής Τζήλος συνεννοήθηκε με τον βοηθό του Δημητριάδη και συναποφάσισαν την κατακύρωση του γκολ, βάζοντας τέλος και στο ενδιαφέρον της αναμέτρησης.

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν για την ΑΕΚ, που επικεντρώνεται πλέον στην προσπάθεια πρόκρισής της στους ομίλους του Europa League και στη ρεβάνς με την Μπριζ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (Βινίσιους 80'), Κλωναρίδης (Λιβάια 46'), Τρίστασον (Ροντρίγκες 46'), Αλμέιδα.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας (Μαρινάκης 16'), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Πάουλο, Ρόσα (Μπράβο 60'), Μπεχαράνο, Ντίας (Μάζουρεκ 69'), Κλέσιο, Μοράρ.