Νεύρα και λευκή ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό - Free Sunday
Νεύρα και λευκή ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό

Νεύρα και λευκή ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό

Δεν ξεκίνησε με τον τρόπο που θα ήθελε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στη Super League καθώς έμεινε στο 0-0 στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό σε ένα ματς με πολλά νεύρα, αποβολή των δύο προπονητών και μέτριο προς κακό θέαμα.

Η εικόνα του ματς συνοψίζεται στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να διασπάσει την άμυνα.. ταμπούρι του Λεβαδειακού, καθώς του έλειψαν πολλά: έμπνευση, αυτοματισμοί, παιχνίδι από τα άκρα, με αποτέλεσμα ο Πρίγιοβιτς να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί και ο Δικέφαλος να ολοκληρώνει το παιχνίδι χωρίς ουσιαστικά να κάνει ευκαιρία.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της αναμέτρησης ήταν ο τσακωμός του Ράτζβαν Λουτσέσκου με τον Ζοζέ Ανιγκό στο ημίωρο, όταν ο πρώτος διαμαρτυρήθηκε για ένα μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Πρίγιοβιτς, ο δεύτερος του απάντησε και συνέχισαν να τσακώνονται παρά τις συστάσεις του Μάνταλου που έσπευσε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τους αποβάλει αμφότερους στο ημίωρο.

Νωρίτερα, ο Λεβαδειακός είχε ξεκινήσει δυνατά, είχε μια καλή στιγμή στο 7’ και μια μεγάλη ευκαιρία στο 10’ με Τριποτσέρη και Νιασέ  αλλά γρήγορα παρέδωσε την πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε την μπάλα αλλά όχι και πολλές ιδέες τι να κάνει με αυτή. Έτσι, απέμεινε ως μοναδική απειλή προς την εστία του Επασί τα μακρινά σουτ, ως επί το πλείστον ακίνδυνα, και οι στημένες φάσεις. Από μία τέτοια ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι, στο 49’, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε ο Ενρίκε έκανε την προβολή αλλά ο Ζαραδούκας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Λεβαδειακός εκείνος που απείλησε περισσότερο, με τον Γιουσούφ να πιάνει ωραίο σουτ στο 53’ μετά από ωραία ενέργεια του Γιακουμάκη, αλλά ο Ρέι ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να την στείλει στο δοκάρι. Η είσοδος των Μπίσεσβαρ και Τζάλμα έκανε πιο πιεστικό τον ΠΑΟΚ αλλά και πάλι καθαρές φάσεις δεν μπορούσε να βγάλει, σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που παραλίγο να κλέψει το ματς στις αντεπιθέσεις. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μεντί βρήκε υπέροχα τον Γιακουμάκη, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρέι που βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Λεβαδειακός: Επασί, Αντιλεού, Τριποτσέρης, Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Νιασέ, Ζαραδούκας  (86' Φαβάρο), Γιακουμάκης, Γιουσούφ (88' Καψάσκης),  Μπραντάο (82' Σίλβα).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (57' Σάκχοφ), Λημνιός (62' Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (68' Κάμπος), Μακ, Πρίγιοβιτς.