Ο Λεμονής παρέδωσε στον Χάσι, ο Λεμονής τον αντικαθιστά - Free Sunday
Ο Λεμονής παρέδωσε στον Χάσι, ο Λεμονής τον αντικαθιστά

Ο Λεμονής παρέδωσε στον Χάσι, ο Λεμονής τον αντικαθιστά

Στον πάγκο του Ολυμπιακού επιστρέφει ο Τάκης Λεμονής μετά την απόλυση του Μπεσνίκ Χάσι που ήρθε αμέσως μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Ο Λεμονής αντικαθιστά τον Χάσι, ο οποίος είχε παραλάβει… από τον Λεμονή. Ο Έλληνας προπονητής είχε αναλάβει πέρυσι τον Μάρτιο τον Ολυμπιακό, όταν αντικατέστησε τον Πάουλο Μπέντο, και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου για να παραχωρήσει τη θέση του στη συνέχεια στον Χάσι, προσωρινά όπως αποδείχτηκε.

Ο Λεμονής αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό για τέταρτη φορά στην καριέρα του και τα πολλά λόγια είναι περιττά, εφόσον όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Απέριττη ήταν και η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακό;: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή».

Το περιβάλλον είναι πολύ γνώριμο για τον Τάκη Λεμονή, ωστόσο πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς η ομάδα προέρχεται από σερί τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων σε πρωτάθλημα και Champions League -και ενδιάμεσα μια νίκη Κυπέλλου επί του Αστέρα Τρίπολης- και επιπλέον ο επόμενος αγώνας είναι μεθαύριο κόντρα στην Γιουβέντους στο Τορίνο.

Το βιογραφικό του Τάκη Λεμονή όπως δημοσιεύτηκε στο site της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Παναγιώτης (Τάκης) Λεμονής γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1960. Είναι παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ολυμπιακού. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Αττικό Κολωνού και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου και αγωνίστηκε για 9 χρόνια, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα Ελλάδας (1980, 1981, 1982, 1983, 1987) και 1 Κύπελλο Ελλάδας (1981 νταμπλ). Εκτός από τον Ολυμπιακό, έχει αγωνιστεί και σε Λεβαδειακό, Ιωνικό και Πανιώνιο. Τέλος, είναι δύο φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Η προπονητική του καριέρα άρχισε τον Απρίλιο του 2000, οπότε και έγινε βοηθός του τότε τεχνικού του Ολυμπιακού, Γιάννη Μαντζουράκη. Λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε ο ίδιος την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Υπό τις οδηγίες του η ομάδα του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (2000-2001, 2001-2002, 2006-2007, 2007-2008) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (2008 νταμπλ).

Μετά από το πέρασμα του από τους πάγκους του ΑΠΟΕΛ, της Καλλιθέας, του Λεβαδειακού και της Ξάνθης, στις 29 Δεκεμβρίου 2006 επέστρεψε στον πάγκο του Ολυμπιακού και διαδέχθηκε τον Τροντ Σόλιντ. Μετά την δεύτερη θητεία του στην ομάδα του Ολυμπιακού, δούλεψε σε Πανιώνιο, Ομόνοια, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Al-Raed. Τον περασμένο Μάρτιο επέστρεψε στον Ολυμπιακό για τρίτη φορά και συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος της ομάδας και 7ου συνεχόμενου. Ο Τάκης Λεμονής αναλαμβάνει, πλέον, για τέταρτη φορά στην προπονητική του καριέρα την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και επιστρέφει εκ νέου στην οικογένεια του Ολυμπιακού».