Η Μίλαν είναι η καλύτερη ομάδα του Europa League λέει ο Χιμένεθ πριν παίξει η ΑΕΚ στο Σαν Σίρο - Free Sunday
Η Μίλαν είναι η καλύτερη ομάδα του Europa League λέει ο Χιμένεθ πριν παίξει η ΑΕΚ στο Σαν Σίρο

Η Μίλαν είναι η καλύτερη ομάδα του Europa League λέει ο Χιμένεθ πριν παίξει η ΑΕΚ στο Σαν Σίρο

 Την Μίλαν αντιμετωπίζει η ΑΕΚ σήμερα στις 10:05 το βράδυ, στο Σαν Σίρο του Μιλάνου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League (Cosmote Sport 2).

Η ΑΕΚ δεν έχει βαθμολογικό άγχος, μιας κι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές αλλά ο προπονητής Μανόλο Χιμένεθ διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική κόντρα στους ισχυρούς Ιταλούς, οι οποίοι δεν είναι και στα καλύτερα τους, μετά την ήττα στο ντέρμπι από την Ίντερ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 3-5-2.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ανέστης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Βράνιες, Γιόχανσον και Μπακάκη.

Στα άκρα θα βρίσκονται οι Γκάλο και Λόπες, ενώ στην τριάδα του κέντρου θα είναι οι Σιμόες, Γαλανόπουλο και Μάνταλο.

Στην επίθεση, τέσσερις παίκτες δεκδικούν δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα δύο από τους Χριστοδουλόπουλο, Κλωναρίδη, Λιβάγια και Αραούχο θα ξεκινήσουν βασικοί.

«Είναι αλήθεια ότι η Μίλαν δεν έχει τη θέση που περίμεναν οι οπαδοί της στην αρχή της σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της χρονιάς θα βρίσκεται σε μια θέση που θα τής εξασφαλίζει θέση στην Ευρώπη, αφού δεν παύει να είναι μια εκπληκτική ομάδα. Είναι μια μεγάλη ομάδα με πάρα πολύ μεγάλη παράδοση. Στο Europa League παίζουν πολλές καλές ομάδες και η Μίλαν είναι η καλύτερη», είπε χθες ο Χιμένεθ στη συνέντευξη τυπου.

«Οσες φορές έχω παίξει στο Σαν Σίρο δεν έχω συναντήσει καυτή ατμόσφαιρα. Ισως αυτό αποτελεί παγίδα, γιατί μπαίνεις χωρίς να νοιώθεις πίεση από την κερκίδα, αλλά μπορεί να την… πατήσεις από την ποιότητα του αντιπάλου. Αρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Με τον Μοντέλα ήμασταν μαζί σχεδόν ένα χρόνο (σ.σ. Σαμπμντόρια). Ξέρω πως δουλεύει και πιστεύω πως δεν έβλεπε την ώρα να αλλάξει το σύστημα στη Μίλαν και να παίξει με τρεις πίσω. Από κάθε προπονητή κάτι κερδίζεις. Θα είναι χαρά μου να τον δω. Αν νικήσουμε θα βάλω μέσα στο γήπεδο την οικογένεια μου», δήλωσε ο Λάζαρος Χριστοδπουλόπουλος.