Παραμένει αήττητη και με προβάδισμα για την πρόκριση η ΑΕΚ, 0-0 με την Μίλαν - Free Sunday
Παραμένει αήττητη και με προβάδισμα για την πρόκριση η ΑΕΚ, 0-0 με την Μίλαν

Παραμένει αήττητη και με προβάδισμα για την πρόκριση η ΑΕΚ, 0-0 με την Μίλαν

Με περίπου 50.000 οπαδούς της στις εξέδρες του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δεν διέψευσε τις προσδοκίες τους, έφερε 0-0 με τη Μίλαν για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και παραμένει δεύτερη και αήττητη στον όμιλο, διατηρώντας το προβάδισμα για πρόκριση στους 32 του Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αούστρια Βιέννης πέρασε με 4-1 από την Κροατία επί της Ριέκα και ξεπέρασε τους Κροάτες στη βαθμολογία.

Στο ΟΑΚΑ, με τον Μανόλο Χιμένεθ να παρατάσσει και πάλι την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με την Μίλαν να έχει εκ νέου κακή για τα δεδομένα της απόδοση και ουσιαστικά να έχει μόνο ένα πεντάλεπτο, μεταξύ 55’-60’, που έγινε πολύ απειλητική και παραλίγο να φτάσει στο γκολ, ωστόσο το σουτ του Μοντολίβο στο 60’ σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ σταθερή αμυντικά και προσπαθούσε να γίνει απειλητική είτε μέσα από στημένες φάσεις είτε με συνεργασίες των μεσοεπιθετικών της, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 12’ και στο 14’ και μία στο τέλος του ημιχρόνου, με την πρώτη και την τρίτη να προέρχονται από ωραία σουτ του Γκάλο. Η Μίλαν ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το ημίωρο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε και πάλι δυνατά και με ευκαιρίες με Βράνιες και Σιμόες, ωστόσο μετά τις αλλαγές του Μοντέλα, την άνοδο και τις ευκαιρίες της Μίλαν με τη συμπλήρωση των 60΄ λεπτών το παιχνίδι ισορρόπησε και στο τέλος η Μίλαν προσπάθησε να πάρει τη νίκη, αυξάνοντας την πίεσή της και κυκλοφορώντας καλά την μπάλα, χωρίς όμως να μπορέσει να πατήσει στην περιοχή του Ανέστη και να απειλήσει με αξιώσεις.


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60' Λιβάγια), Αραούχο (79' Γιακουμάκης).
Μίλαν (Βιντσέτσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Λοκατέλι (66' Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ροντρίγκεζ, Τσαλχάνογλου, Αντρε Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο).

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μίλαν 8 (8-3)

ΑΕΚ 6 (4-3)

Αούστρια Βιέννης 4 (8-11)

Ριέκα 3 (7-10)