Τουλάχιστον κέρδισε το χειροκρότημα - Free Sunday
Τουλάχιστον κέρδισε το χειροκρότημα

Τουλάχιστον κέρδισε το χειροκρότημα

Απέναντι σε μια Κροατία που έπαιξε με βασικό στόχο να προστατεύσει το προβάδισμα που απέκτησε στον πρώτο αγώνα, η Εθνική Ελλάδος έβγαλε αντίδραση, πάλεψε και ήταν καλύτερη αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη γοήτρου, μένοντας στο 0-0.

Το σημαντικό τώρα για την Εθνική είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει όσα κέρδισε στη διάρκεια των προκριματικών και των μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας εν όψει των προκριματικών για το Euro 2020. Και δεν ήταν λίγα αυτά που κέρδισε, με πρώτο απ’ όλα ότι έγινε και πάλι ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, ακόμη κι αν τελικά δεν κατάφερε να προκριθεί.

Με την πρόκριση να έχει χαθεί ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι, με το 4-1 του Μάξιμιρ, η βασική επιδίωξη της Εθνικής ήταν να χειροκροτηθεί από τους φιλάθλους στο τέλος του επαναληπτικού στο Καραϊσκάκη. Κάτι που κατάφερε με την εμφάνισή της και με τη θέληση που έδειξαν οι Έλληνες διεθνείς, που αυτή τη φορά έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα.

Ο Σκίμπε προχώρησε σε αρκετές αλλαγές τόσο στη διάταξη της ομάδας του όσο και σε πρόσωπα, ενώ αντίθετα για την Κροατία η μοναδική αλλαγή ήταν η επάνοδος του Μάντζουκιτς, αντί του Κράμαριτς. Αυτό που άλλαξε για τους Κροάτες ήταν η αγωνιστική φιλοσοφία, καθώς έδωσαν την μπάλα στην Ελλάδα και προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Κάτι που σε σημαντικό βαθμό κατάφεραν, καθώς η Ελλάδα γυρνούσε την μπάλα, κέρδιζε τις μονομαχίες, ωστόσο δεν μπορούσε να μπει απειλητικά στην περιοχή του Σούμπασιτς. Κάποια μακρινά σουτ ήταν ο απολογισμός και των δύο ομάδων στα πρώτα 40 λεπτά της αναμέτρησης, εφόσον αντίστοιχα και η Κροατία δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο στο κέντρο, με το παιχνίδι να ανάβει στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, με την κάθετη του Ταχτσίδη στο 42’ στον Μήτρογλου, ο οποίος σέντραρε στην περιοχή αλλά ο Ζέκα δεν αξιοποίησε καλά την σέντρα κι ενώ από πίσω του ο Μπακασέτας -ο οποίος… πρόσφερε τα αναμενόμενα αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο, δηλαδή λίγα πράγματα αφού δεν του ταιριάζει η θέση, ενώ πίσω του είχε τον Ρέτσο με ανάποδο πόδι-, θα είχε καλύτερες προϋποθέσεις. Ένα λεπτό αργότερα το μακρινό σουτ του Πέρισιτς βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Καρνέζη.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο των Γιαννιώτα και Φορτούνη με τη συμπλήρωση των 60 λεπτών να γλυκαίνει κάπως το παιχνίδι της Εθνικής, η οποία συνέχισε ως το τέλος να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς,  Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (59' Γιαννιώτας), Μπακασέτας (59' Φορτούνης), Μήτρογλου (78' Πέλκας).

Κροατία:  Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (91' Μίτροβιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς (86' Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.