Σπουδαίος Ολυμπιακός, μεγάλο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη - Free Sunday
Σπουδαίος Ολυμπιακός, μεγάλο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη

Σπουδαίος Ολυμπιακός, μεγάλο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη

Δεν είναι εύκολο να νικήσεις την πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στο σπίτι της. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην κανονική διάρκεια, παρ’ ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις. Τα δύσκολα όμως είναι για τους σκληρούς και ο Ολυμπιακός είναι αρκετά σκληρός ώστε να τα καταφέρει στην παράταση, περνώντας από την Κωνσταντινούπολη με 90-83 επί της Φενέρμπαχτσε. Πιο σκληρός απ’ όλους, δε, ο Πρίντεζης, ο οποίος «καθάρισε» το ματς στην παράταση.

Σίγουρα ήταν η καλύτερη δυνατή απάντηση για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, ανακτώντας την αυτοπεποίθησή του και την πίστη των οπαδών του στην φετινή ομάδα. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μετά την εκκωφαντική απόδοση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο (με την εξαίρεση του τελευταίου δίλεπτου) και της παράτασης. 

Μετά το καλό ξεκίνημα της Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός απάντησε δυναμικά στην Κωνσταντινούπολη και με οδηγό τον Πρίντεζη και πολύ καλή άμυνα έφτασε μέχρι το 18-14. Από το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε, ο Ολυμπιακός έχασε κάθε επαφή με το καλάθι και οι Τούρκοι έτρεξαν σερί 10-0. Με τον Νάναλι να σκοράρει με ευκολία η Φενέρ έφτασε στο 31-23, αλλά εκεί είχε έρθει η ώρα του «ερυθρόλευκου» σερί 7-0, για να ακολουθήσει νέο σερί της Φενέρμπαχτσε για το 40-30 του ημιχρόνου με την Φενέρ να σκοράρει σε κάθε επίθεση.

Το τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ανήκε στον Ολυμπιακό και στον Ρόμπερτς, που μέχρι σήμερα είχε 1/10 τρίποντα στην Ευρωλίγκα αλλά πέτυχε τρία διαδοχικά στην τρίτη περίοδο στην Κωνσταντινούπολη και βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρεθεί από το -13 στο -4, 49-45.

Ακολούθησαν πέντε σερί πόντοι του Τόμπσον και το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα καλάθι του Τόμπσον και νέο τρίποντο του Ρόμπερτς με την εκπνοή για το «ερυθρόλευκο» 57-53. Η σκυτάλη πέρασε και πάλι σε Αμερικανό στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, τον ΜακΛίν, για το 62-56, ενώ με ένα μπάσιμο του Ρόμπερτς και ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς έγινε το 67-58. Με την άμυνα να λειτουργεί τέλεια και τον Ολυμπιακό σαν να βρίσκεται στην τελική ευθεία της άνοιξης, τον Μιλουτίνοφ σε ρόλο σκιάχτρου και τον Παπανικολάου να είναι παντού (7 π., 6 ασ., 5 ριμπ., 4 κλεψ., 1 μπλοκ) ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +11, 71-60 στο 37’.

Το τρίποντο του Νάναλι ακολουθήθηκε από τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει την αντεπίθεση της Φενέρ. Οι Τούρκοι έβγαλαν την άμυνα και στην επίθεση νέο ελεύθερο και εύστοχο τρίποντο του Νάναλι, ακολούθησε τρίποντο του Ουοναμέικερ στον αιφνιδιασμό και 73-69. Στη διεκδίκηση του επιθετικού ριμπάουντ ο Πρίντεζης έκανε επιθετικό φάουλ, 2/2 βολές από Ντατόμε και 73-71 στα 23’’ πριν το τέλος. Λάθος πάσα του Παπανικολάου και ο Βέσελι με βολές ισοφάρισε, με τον Ρόμπερτς να αστοχεί στο τρίποντο με την εκπνοή.

Στην παράταση η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν και πάλι τρομερή και στην επίθεση αρκούσε ο Πρίντεζης, που με 6 διαδοχικούς πόντους και 8 συνολικά έφερε τον Ολυμπιακό στο 87-79 (από 81-79), με την Φενέρ να αναγκάζεται να αποδεχτεί την ήττα της. Η βραδιά ανήκε αναμφισβήτητα στον Ολυμπιακό, δεν υπήρχε χώρος για άλλον.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-30, 53-57, 75-75 (κ.α.), 83-90

Φενέρμπαχτσε: Τόμπσον 2, Μέλι 11 (1), Ουοναμέικερ 15 (2), Σλούκας 13 (1), Νάναλι 22 (3), Γκούντουριτς 4, Βέσελι 8, Ντατόμε 8 (1).

Ολυμπιακός: ΜακΛίν 9, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Στρέλνιεκς 16 (4), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 21 (5), Γουίλτζερ, Τόμπσον 9 (1).