Με... buzzer beater του Λιβάγια η ΑΕΚ ισοφάρισε τον ΠΑΟ και επέστρεψε στην κορυφή - Free Sunday
Με... buzzer beater του Λιβάγια η ΑΕΚ ισοφάρισε τον ΠΑΟ και επέστρεψε στην κορυφή

Με... buzzer beater του Λιβάγια η ΑΕΚ ισοφάρισε τον ΠΑΟ και επέστρεψε στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, όμως η ΑΕΚ ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα σε 1-1 και το αθηναϊκό ντέρμπι στη Λεωφόρο απέκτησε ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς, είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η ΑΕΚ ανέβηκε στο δεύτερο, πήρε τον έλεγχο έψαξε και βρήκε το γκολ, χάρη στο οποίο παρέμεινε αήττητη για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι και στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή βέβαια του αυριανού παιχνιδιού της Τούμπας, όπου ο τέτταρτος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον δεύτερο Ατρόμητο.

Το σκορ άνοιξε στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ στα αριστερά, κοντά στο σημείο του κόρνερ, και από την εκτέλεση του Χίλιεμαρκ ο Μολέντο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και σκόραρε με κεφαλιά. Μια περίεργη φάση, καθώς με την μπάλα στον αέρα ακούστηκε ένα σφύριγμα, το οποίο όμως δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη φάση καθώς ο Ανέστης είχε εκτιμήσει λάθος την πορεία της μπάλας και βρισκόταν στη μικρή του περιοχή προς το δεύτερο δοκάρι, ενώ ο Λιβάγια ακολουθούσε κανονικά την φάση αλλά η μπάλα πέρασε από πάνω του και ο Μολέντο σκόραρε.

4294609

Σε αντίθεση με την συνήθη πρακτική του στα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός δεν πρέσαρε ψηλά και με ένταση, ίσως επειδή ο Ουζουνίδης θεώρησε πως οι παίκτες του δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν καθώς λόγω της διακοπής για τα μπαράζ του Euro δεν είχαν ρυθμό. Κάτι που βόλεψε την ΑΕΚ, που μετά τον Μάνταλο έχασε για καιρό και τον Γιόχανσον, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα απέναντι σε μία ομάδα που την περίμενε. Ο Παναθηναϊκός είχε μία ακόμη καλή στιγμή από εκτέλεση φάουλ, με την κεφαλιά προς τα πίσω του Κουρμπέλη να περνάει λίγο άουτ στο 14’, ενώ στο 25’ ο Γαλανόπουλος είχε πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά το σουτ του στην κίνηση πέρασε μόλις άουτ.

Στο 30’ ο Παναθηναϊκός έχασε τον σκόρερ του, καθώς ο Μολέντο τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Βράνιες.

4294778

Πήγε στα αποδυτήρια για να γίνουν ράμματα στο φρύδι του αλλά ζαλιζόταν και τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει. Όσο διαρκούσε αυτό ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με 10 παίκτες, με τον Ουζουνίδη να γίνεται έξαλλος. Μαζί με τον Μολέντο ο Παναθηναϊκός έχασε και τη σιγουριά του στην άμυνα, όπως και την υπεροχή του στο ψηλό παιχνίδι.

4294787

Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να αποκτά τον έλεγχο της αναμέτρησης και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, κάτι που παγιώθηκε ως εικόνα μετά τις δύο καλές στιγμές του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 63’ ο Λιβάγια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν από το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Χριστοδουλόπουλου η απόκρουση του Βλαχοδήμου ήταν ασταθής, η μπάλα κατευθύνθηκε πάνω στον αμαρκάριστο Λιβάγια, αλλά δεν έβαλε σωστά το σώμα του και η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε άλλες δύο ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, σε αντεπίθεση με τον Μολίνς στο 80’ και από εκτέλεση κόρνερ στο 87’, αλλά δεν τα κατάφερε, οπότε η ΑΕΚ πήρε στην τελευταία φάση του αγώνα αυτό που βάσει απόδοσης δικαιούνταν, την ισοφάριση. Ο Αϊντάρεβιτς είχε περάσει στο παιχνίδι και μέχρι τότε… απλά υπήρχε στο γήπεδο, μόνο που στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα και πολλούς παίκτες των δύο ομάδων συγκεντρωμένους στα αριστερά, του γύρισαν την μπάλα και αυτός έβγαλε μια μπαλιά στην απέναντι πλευρά, όπου ήταν αφύλακτοι δύο παίκτες της ΑΕΚ. Η μπάλα κατέληξε στον Λιβάγια, ο οποίος σούταρε, η μπάλα πήρε ύψος καθώς βρήκε στον Χουλτ και κατευθύνθηκε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-1.

4295083

Προς το τέλος της αναμέτρησης είχαμε και αρκετά νεύρα, αρχικά μεταξύ Λιβάγια-Κουτρουμπή και στη συνέχεια μεταξύ Λόπες και Βιγιαφάνιες, στο 83’, με τον Χιμένεθ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, κατά δήλωσή του για να χωρίσει τους δύο παίκτες («τους είπα ότι δεν είναι αντρικό να προκαλούν ο ένας τον άλλο») αλλά παράλληλα ζητώντας την αποβολή του Βιγιαφάνιες και τελικά αποβλήθηκε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο, τα άκουσε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και αντέδρασε δείχνοντάς τους το μεσαίο δάχτυλό του.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37' Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90'+ Ρέις).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.