Ανατροπή και κορυφή για ΠΑΟΚ, 2-1 τον Ατρόμητο - Free Sunday
Ανατροπή και κορυφή για ΠΑΟΚ, 2-1 τον Ατρόμητο

Ανατροπή και κορυφή για ΠΑΟΚ, 2-1 τον Ατρόμητο

Συγκάτοικος της ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας είναι πλέον ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1 και δη με ανατροπή στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, κάνοντας το «6 στα 6» φέτος κατά τη διάρκεια της τιμωρίας του, την οποία πλέον εξέτισε.

Μια δίκαιη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων νίκη για τον ΠΑΟΚ, που επιτεύχθηκε όμως με άδικο για τον Ατρόμητο τρόπο, καθώς με λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ του Ντιγκινί δεν του δόθηκε η ευκαιρία να προσπαθήσει να προηγηθεί με δύο γκολ, ενώ η ισοφάριση προήλθε από μια λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι.

Ο Ατρόμητος, που υπέστη την πρώτη φετινή του ήττα, μπήκε στην Τούμπα για να κάνει ό,τι και στα υπόλοιπα δύσκολα ματς που έδωσε, αφενός να απονευρώσει τον αντίπαλο και αφετέρου να ψάξει το γκολ στην αντεπίθεση, μόνο που αυτή τη φορά το έργο του ήταν πιο δύσκολο. Από τη μία είχε απέναντί του μία ομάδα σε καλή βραδιά που άνοιξε σωστά το παιχνίδι στα άκρα και από την άλλη η ομάδα του Κάναντι παρατάχθηκε χωρίς αρκετά βασικά στελέχη, τους Ουάρντα, Μανούσο, Γιαννούλη, Χατζηισαΐα και Οριόλ και με τον νεαρό Στρούγγη σε ρόλο δεξιού μεσοεπθετικού στην ενδεκάδα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου του.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και δημιούργησε καλές στιγμές, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που κατάφερε να προηγηθεί, όταν στο 22’ ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Στρούγγης συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, με κεφαλιά. Με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί ακόμα να συνέλθει, στο 33’ Ντιγκινί και Ντάουντα βγήκαν στην αντεπίθεση με εξαιρετικές προϋποθέσεις, ωστόσο ο βοηθός Σίπκας υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ελ Καντουρί έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά την ενέργεια και τη σέντρα του πολύ καλού Μάτος από δεξιά.

Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει ρυθμό, οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία με Κάνιας και Ντάουντα και πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ, όταν ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Στρούγγη στον Μακ, το οποίο δεν φάνηκε να ήταν πέναλτι. Ο Βιεϊρίνια το εκτέλεσε εύστοχα και έγινε ο πρώτος που παραβίασε την εστία του Γιαννιώτη μετά από 765 λεπτά, επίδοση που αποτελεί την 7η καλύτερη στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να πιέζει κατά κύματα από τα άκρα και στο δεύτερο ημίχρονο, ο ελλιπής Ατρόμητος άντεχε, καθώς δεν επέτρεπε ευκαιρίες στους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να φτάνει κοντά στο γκολ στο 69’, από εκτέλεση κόρνερ, όταν ο Μάτος πήρε την κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Γιαννιώτη, αλλά ο Ρισβάνης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Τελικά η άμυνα του Ατρόμητου νικήθηκε δύο λεπτά αργότερα, μετά από μια… σειρά από κόντρες: σουτ Μάτος, κόντρα, σουτ Κουλούρη, κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Τζάλμα και από το σουτ του κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη μετά από νέα κόντρα στον Ουμπίντες.

Στο 75’ ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ-α-τετ, αστόχησε, ωστόσο ο βοηθός Σίπκας είχε σταματήσει τη φάση με νέα λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ.  Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά το σουτ του Κιβρακίδη στο 80’ που πέρασε λίγο άουτ ήταν ό,τι καλύτερο μπόρεσε να κάνει.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65΄Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (84΄Σάχοβ), Μακ (78' Λημνιός), Κουλούρης.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μαντσόν, Στρούγγης (64΄Νάτσος), Ουμπίδες, Βασιλακάκης (81΄Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88΄Μπαστακός), Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Ντάουντα.