ΠΑΟ παρατημένος και παραιτημένος - Free Sunday
ΠΑΟ παρατημένος και παραιτημένος

ΠΑΟ παρατημένος και παραιτημένος

 

Ο Πανιώνιος είχε σχέδιο και ήταν θαρραλέος, ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος και πολύ λογικά ηττήθηκε στη Λεωφόρο μετά από 26 παιχνίδια, με 1-0. Μια ομάδα παρατημένη στη μοίρα της, που πλέον μοιάζει να παραιτήθηκε, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

To γεγονός πως αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός απέχει 12 βαθμούς από την κορυφή, 5 βαθμούς από την 5η θέση και μόλις 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού τα λέει όλα για την ολοένα και χειρότερη εικόνα που παρουσιάζει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά. Εικόνα που επιδεινώνεται όσο πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, καθώς το μυαλό των περισσότερων παικτών είναι στο προσωπικό τους μέλλον: άλλοι θα κάνουν προσφυγή και θα φύγουν, άλλοι θα πωληθούν και ελάχιστοι δείχνουν διάθεση να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε τη γενικότερη επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού φέτος, με μόλις 10 γκολ σε 13 ματς πρωταθλήματος, τους τραυματισμούς καθοριστικών παικτών σε συνδυασμό με την επιβάρυνση άλλων και την περιορισμένη ποιότητα του ρόστερ, τότε εξηγείται η εικόνα του τελευταίου διαστήματος, που βρήκε το αποκορύφωμά της κόντρα στον Πανιώνιο.

Οι «κυανέρυθροι» δεν χρειάστηκε να κάνουν και πολλά για να φύγουν νικητές από τη Λεωφόρο για πρώτη φορά μετά το 2001, αμύνθηκαν σωστά και δεν κινδύνευσαν από μια στατική ανάπτυξη και αναιμική επίθεση, έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση όποτε έκλεβαν την μπάλα και βρήκαν τελικά το γκολ με τον Ντουρμισάι, από ασυνεννοησία Ρέις-Κολοβέτσιου, στο 73’.

Οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι χαρακτηριστικές για το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα: «Ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθει κι αυτό το αποτέλεσμα. Εδώ και καιρό είναι οριακή η κατάσταση στην ομάδα. Παρ' όλα αυτά, με όποιες συνέπειες κι αν υπάρξουν, το πλάνο που έχει μπει από τους ανθρώπους στην ομάδα, θα πρέπει να διατηρηθεί. […] Δυστυχώς κάποιοι παίκτες σκέφτονται περισσότερο το τι θα γίνει και είναι φυσιολογικό όσο φτάνει ο Δεκέμβρης... Δεν ρισκάρουν οι ποδοσφαιριστές. Είναι αναμενόμενη η εικόνα της ομάδας […] Ο Μολέδο δεν αισθανόταν καλά. Δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω από τη στιγμή που είπε ότι δεν ήταν καλά. Ιατρικά πάντως είχαμε το ΟΚ […] Δεν ξέρω τίποτα για τον Τσάβες. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση. Υπάρχει πλέον ανασφάλεια στην ομάδα. Πολύ φανερό το πρόβλημά μας. Μας λείπουν πολλοί παίκτες. Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Σήμερα δεν παίρνω εγώ την ευθύνη […] Είναι δύσκολα τα πράγματα, το ξέρουμε. Όμως δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο... Είμαι από αυτούς που δεν λέω ότι φταίνε οι παίκτες, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να μην κάνεις μια πάσα σωστή».

Και μέσα σ’ όλα, στο τέλος του αγώνα έπεσε ξύλο μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού στα επίσημα, με αφορμή σύνθημα που ακούστηκε από τη Θύρα 13 κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Καθένας με τον πόνο του κι όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Άλτμαν, Μολίνς, Καμπέσας (70' Εμμανουηλίδης), Λουντ, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Σιλά (46' Χίλιεμαρκ), Χατζηγιοβάνης (46' Ρέις)

Πανιώνιος: Κότνικ, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (70' Μασούρας), Λάμπρου, Γκιοατά, Γεσίλ (60' Ντουρμισάι), Σιώπης, Χατζισαφί, Μπανανά, Βλάχος, Σαββίδης (84' Παπαγεωργίου).