Άνετο πέρασμα από το Αγρίνιο και πρωτιά για τον Ολυμπιακό - Free Sunday
Άνετο πέρασμα από το Αγρίνιο και πρωτιά για τον Ολυμπιακό

Άνετο πέρασμα από το Αγρίνιο και πρωτιά για τον Ολυμπιακό

Τα δύσκολα εύκολα έκανε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, επικρατώντας με 4-1 του Παναιτωλικού και σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, όταν η ΑΕΚ θα υποδεχτεί την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.

Σε μια δύσκολη έδρα ο Ολυμπιακός έδειξε θέλησε από την αρχή να δείξει ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, μπήκε πολύ δυνατά με τον Φορτούνη να δίνει τον ρυθμό αλλά και να ανοίγει το σκορ στο 6’, όταν Ταχτσίδης, Μάριν άλλαξαν την μπάλα και ο Γερμανός έβγαλε ωραία κάθετη στον Φορτούνη, ο οποίος στην κίνηση έκανε από ένα ιδανικό άγγιγμα στην μπάλα με κάθε πόδι για να την στείλει αργά αργά στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την υπεροχή, ωστόσο άφηνε χώρους στον Παναιτωλικό, τους οποίους εκμεταλλευόταν η πολύ καλή τριάδα των Ρόσα, Ντίας και Μάζουρεκ, με τον Μοράρ να νικιέται από τον Προτό στο 23’, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα από τη σέντρα του Ρόσα η κεφαλιά προς τα πίσω του Ένχελς κατέληξε στα δίχτυα του Προτό.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε άμεσα ταχύτητα, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις ο Μάριν και σε μία ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσαν να του ξαναδώσουν το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Ιρανός όμως αποδείχτηκε καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 62’ πήρε την μπάλα από τον Οτζίτζα, μπήκε στην περιοχή, χόρεψε τον Μόρα και γύρισε στον Φορτούνη, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ καθάρισε οριστικά το παιχνίδι, όταν διέβλεψε και πρόλαβε το γύρισμα του Μόρα, έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Κυριακίδη και έκανε το 3-1.

Όλα πλέον είχαν γίνει εύκολα για τον Ολυμπιακό, ιδίως από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να μειώσει μετά από διπλή ευκαιρία του Ρόσα μπροστά από την εστία, με τον Τζούρτζεβιτς να κάνει το 4-1 στις καθυστερήσεις με κεφαλιά από την περιοχή, μετά από καλοζυγισμένη σέντρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης (67' Κλέσιο), Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ντίας, Ρόσα (81' Γιαννιώτης), Μάζουρεκ, Μοράρ (74' Μαρκόβσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης (69' Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46' Οτζίτζα), Μάριν, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς).