«Τεσσάρα» ΠΑΟΚ στα... απομεινάρια του Παναθηναϊκού - Free Sunday
«Τεσσάρα» ΠΑΟΚ στα... απομεινάρια του Παναθηναϊκού

«Τεσσάρα» ΠΑΟΚ στα... απομεινάρια του Παναθηναϊκού

 

To ντέρμπι της Τούμπας αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, που συνέτριψε με 4-0 τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος παρουσία των οπαδών του, οι οποίοι στο τέλος απαιτούσαν κι άλλα γκολ.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε φυσιολογικά για τον ΠΑΟΚ απέναντι σε μία ομάδα αποδεκατισμένη από τους τραυματισμούς και την ανασφάλεια των ποδοσφαιριστών για το επαγγελματικό τους μέλλον εν όψει Ιανουαρίου και η οποία βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, όπως φάνηκε από την κατάρρευσή της μετά το 2-0. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού κυκλοφόρησε φήμη περί παραίτησης του Ουζουνίδη, η οποία διαψεύστηκε από την ΠΑΕ ωστόσο είναι πολύ δύσκολο πλέον ο Έλληνας προπονητής να παραμείνει στον Παναθηναϊκό υπό αυτές τις συνθήκες μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας ώθηση από τους περίπου 25.000 οπαδούς του, ξεκίνησε πιέζοντας πολύ ψηλά τον Παναθηναϊκό, που είχε παραταχθεί με τον Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας, δεξιό μεσοεπιθετικό τον Γιόχανσον και στην κορυφή της επίθεσης τον Άλτμαν, εφόσον ο Μολίνς ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έμεινε εκτός αποστολής, με συνέπεια να «ψάχνεται» στο ξεκίνημα.

Μετά από ένα ακόμη κλέψιμο στην μεσαία γραμμή η μπάλα έφτασε στον Πέλκα στο 8’, ο οποίος έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ και έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Διούδη για το 1-0. Ένα γκολ που έδιωξε το άγχος από τον ΠΑΟΚ μεν αλλά δεν του επέτρεψε και να κυριαρχήσει, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό και με κινητήριο μοχλό τον Βιγιαφάνιες να ισορροπήσει την αναμέτρηση, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς φάσεις εκατέρωθεν, πλην δύο μακρινών σουτ από Λουντ και Μακ.

Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να δώσει καλύτερη οργάνωση στο κέντρο στην ομάδα του περνώντας τον Χίλιεμαρκ αντί του Γιόχανσον στο ημίχρονο, ωστόσο στο 51’ όλα είχαν ήδη τελειώσει, καθώς από εκτέλεση πλαγίου του Κρέσπο η άμυνα του Παναθηναϊκού κοιμήθηκε, ο Πέλκας έκανε σλάλομ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Διούδη, για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε κανένα σημάδι ανάκαμψης ή δυνατότητας να παλέψει το παιχνίδι και στο 66’ δέχτηκε και τρίτο γκολ, όταν από το σουτ του Μαουρίτσιο η πορεία της μπάλας ανακόπηκε στο χέρι του Ινσουά, πέναλτι και αποβολή με δεύτερη κίτρινη. Ο Κουλούρης εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0 και το σκορ έκλεισε ο Πρίγιοβιτς, στο 77’, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης την απευθείας κόκκινη που δέχτηκε ο Μακ και τις αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ όταν οι παίκτες της ομάδας τους απλώς γύριζαν την μπάλα στα τελευταία λεπτά αντί να ψάξουν κι άλλο γκολ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλέζας, Κρέσπο, Κάνιας 58’ Τσίμιροτ), Μαουρίσιο, Λημνιός (82’ Κάμπος), Πέλκας, Μακ, Κουλούρης (73’ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Γιόχανσον (46’ Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνες (85’  Δώνης), Άλτμαν (68’ Χουλτ).