Πρωταθλητής χειμώνα με 6η σερί νίκη ο Ολυμπιακός - Free Sunday
Πρωταθλητής χειμώνα με 6η σερί νίκη ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής χειμώνα με 6η σερί νίκη ο Ολυμπιακός

Τα έφερε από ‘δω, τα έφερε από ‘κει, τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει πρώτος στο φινάλε του πρώτου γύρου και να πάρει τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα», χάρη στη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννενα στο Καραϊσκάκη και την ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που είχε προηγηθεί το Σάββατο.

Ένας άτυπος τίτλος μεν, καθοριστικής σημασίας δε στη μάχη του τίτλου, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη συνηθισμένη του θέση, την πρώτη, και οι υπόλοιποι διεκδικητές τον κυνηγούν. Όλα γίνονται πιο δύσκολα για τους υπόλοιπους.

Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ το σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη, η 6η συνεχόμενη, και το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα θυμάται τον τρόπο που προήλθε. Μετά από ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις, οι περισσότερες από στημένες μπάλες. Ο Ολυμπιακός είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, ενώ και ο ΠΑΣ αμυνόταν καλά αλλά δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση.

Δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή ούτε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, οπότε ο Μάριν ανέλαβε να δώσει τη λύση εκτός αυτής με ένα καταπληκτικό σουτ στο 63’, που κατέληξε στην δεξιά γωνία του Γιαννίκογλου. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγηθεί και με 2-0, καθώς στο σουτ του Ανσαριφάρντ στο 73’ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έκανε γκελ μέσα από τη γραμμή, ωστόσο ο επόπτης δεν το είδε και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη χωρίς να αλλάξει το σκορ μέχρι το τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ (88' Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56' Πάρντο), Οτζίτζα Οφόε, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74' Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας (84' Βιντάλ), Μαυροπάνος, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης (88' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (79' Μπετρά), Κόντε.