Τέλος ο Λεμονής, προ των πυλών ο Όσκαρ Γκαρσία - Free Sunday
Τέλος ο Λεμονής, προ των πυλών ο Όσκαρ Γκαρσία

Τέλος ο Λεμονής, προ των πυλών ο Όσκαρ Γκαρσία

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας του με τον Τάκη Λεμονή και ετοιμάζεται να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 44χρονο Ισπανό Όσκαρ Γκαρσία.

Ο Λεμονής ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή τον Ολυμπιακό, κατάφερε και τον επανέφερε και μάλιστα κάλυψε τη διαφορά στο πρωτάθλημα και παραδίδει τον Ολυμπιακό πρώτο και «πρωταθλητή χειμώνα». Ωστόσο προφανώς η διοίκηση του Ολυμπιακού έκρινε πως δεν βελτίωσε την απόδοση της ομάδας όσο θα έπρεπε και ότι δεν μπορούσε να τη βελτιώσει στη συνέχεια στο επίπεδο των δυνατοτήτων του φετινού ρόστερ ώστε να εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και αυτή προφανώς δεν είναι μια απόφαση των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό, είναι σαφές πως η αναζήτηση και οι επαφές είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης.

Δεν υπάρχει άλλωστε άλλος λόγος για τον οποίο η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προέβαινε σε μία κίνηση με πολύ ρίσκο, δεδομένου ότι η ομάδα ήταν πρώτη, ο Λεμονής ήξερε τους παίκτες, το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους, είχε την αποδοχή των οπαδών και δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο υπόλοιπο της σεζόν.  Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν θα δικαιωθεί το ρίσκο. Όσο καλός προπονητής και να αποδειχθεί ο Όσκαρ Γκαρσία το πιθανότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει μια περίοδο ανακατωσούρας μέχρι να μάθει το ρόστερ του και τους αντιπάλους και με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στον ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό κάθε απώλεια μπορεί, τελικά, να κοστίσει.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή. Ο κ. Λεμονής ανέλαβε την ομάδα σε ειδικές συνθήκες και ο σύλλογος τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του. Ήδη έχει προταθεί στον κ. Λεμονή, άνθρωπο σημαντικό για όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια, να συνεχίσει να βρίσκεται στον σύλλογο, σε άλλο πόστο».

Κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι, πάντως, πως ο Τάκης Λεμονής θα δεχτεί να συνεχίσει σε άλλο πόστο στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι πως δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο κυριακάτικο παιχνίδι στη Λάρισα με την ΑΕΛ, όπου θα εκτελέσει χρέη πρώτου προπονητή ο έως πρότινος βοηθός του Λεμονή Χρήστος Κόντης.

Ένα παιχνίδι στο οποίο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στις εξέδρες και ο νέος προπονητής της ομάδας, ο Όσκαρ Γκαρσία. Ο 44χρονος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητή του καριέρα από τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και το 2012 ανέλαβε την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, για να αποχωρήσει στη συνέχεια με δική του απόφαση. Επόμενος σταθμός η Μπράιτον στην αγγλική Championship όπου δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, παραιτήθηκε στο τέλος της σεζόν και αμέσως μετά ανέλαβε και πάλι για ένα τρίμηνο την Μακάμπι Τ.Α, αποχωρώντας τον Αύγουστο, για να προσληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου από την Γουότφορντ και να απολυθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από τέσσερα παιχνίδια.  

Επόμενος σταθμός η Ζάλτσμπουργκ, στην οποία προσλήφθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 και αποχώρησε τον Ιούνιο του 2017, έχοντας κατακτήσει και τις δύο χρονιές το νταμπλ. Εξαργύρωσε την πολύ καλή του παρουσία στην Αυστρία με ένα διετές συμβόλαιο με την Σεντ Ετιέν στη Γαλλία, ωστόσο απολύθηκε στις 15 Νοεμβρίου μετά την κακή παρουσία της ομάδας, η οποία παλεύει για την παραμονή της.