Νίκη, πρωτιά και τώρα... Μιραλάς για Ολυμπιακό - Free Sunday
Νίκη, πρωτιά και τώρα... Μιραλάς για Ολυμπιακό

Νίκη, πρωτιά και τώρα... Μιραλάς για Ολυμπιακό

 

O Oλυμπιακός πέρασε άνετα, αφότου ο Μάριν άνοιξε το σκορ, από την Λάρισα με 3-0 επί της ΑΕΛ, επέστρεψε στην πρώτη θέση υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή Όσκαρ Γκαρθία και πλέον οι οπαδοί του ετοιμάζονται… διπλά χαρούμενοι να υποδεχτούν τον Κέβιν Μιραλάς που επιστρέφει στο Λιμάνι.

Εν αναμονή της πτήσης που μεταφέρει τον Κέβιν Μιραλάς, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο περίπου 1.000 οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος επανέρχεται στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Έβερτον μέχρι το καλοκαίρι, με την οψιόν αγοράς του σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ να έχει οριστεί στα 5,6 εκατ. ευρώ.

Με την ευρεία του νίκη ο Ολυμπιακός «απάντησε» στις ανάλογες νίκες της ΑΕΚ (4-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό) και του ΠΑΟΚ (5-0 τον Λεβαδειακό), με τις οποίες τον είχαν περάσει, για μία μέρα όπως αποδείχτηκε, στη βαθμολογία και πέρασε χωρίς πρόβλημα τη μεταβατική περίοδο από τον Τάκη Λεμονή στον Όσκαρ Γκαρθία, με τον Χρήστο Κόντη να κάθεται στον πάγκο της ομάδας και ουσιαστικά να διαχειρίζεται ό,τι παρέλαβε από τον Λεμονή για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην 7η διαδοχική του νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ρυθμό αλλά όχι μεγάλες φάσεις, με το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό να εστιάζεται στο γεγονός πως ο Φορτούνης έπαιζε ακριβώς μπροστά από Ταχττσίδη και Ρομαό, με αποτέλεσμα ο Ανσαριφάρντ να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Η μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στην ΑΕΛ, όταν στην εμπνευσμένη μπαλιά του Ναζλίδη ο Μασούρας δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα, η οποία βρήκε στον Προτό και κατευθυνόταν αργά προς τα δίχτυα, ωστόσο ο Βέλγος πρόλαβε να την διώξει πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασισμένος και προηγήθηκε σχετικά γρήγορα, όταν ο Ταχτσίδης εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ και έβγαλε τον Μάριν τετ-α-τετ από πλάγια θέση, με τον Γερμανό να πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Η ΑΕΛ ουσιαστικά δεν συνήλθε ποτέ μετά το γκολ που δέχτηκε, προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά δεν το έκανε οργανωμένα και άφησε πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε, με συνέπεια στο 68’ από κλέψιμο της μπάλας, γρήγορη εναλλαγή της και σαραντάρα μπαλιά του Μάριν στην απέναντι πλευρά στον Φορτούνη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έδωσε με την μία στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή πιεζόμενος αλλά κατάφερε να πλασάρει τον Μπόζοβιτς για το 2-0. Το σκορ έκλεισε ο Τζούρτζεβιτς, μετά από νέα γρήγορη ανάπτυξη του Ολυμπιακού και μπαλιά του Φορτούνη στην απέναντι πλευρά της περιοχής, όπου ο Σέρβος εκτέλεσε στην κίνηση, στο 89’.

Ένταση υπήρξε μεταξύ των παικτών μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με αφορμή την αψιμαχία Προτό-Ζίζιτς.

4336423

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Λαγός (81' Λεοζίνιο), Μασούρας (66' Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (64' Μιλοσάβλιεβιτς), Κριζμάν

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (61' Σεμπά), Φορτούνης (90' Ζίλε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς).