«Τεσσάρα» και θέαμα από τον Παναθηναϊκό - Free Sunday
«Τεσσάρα» και θέαμα από τον Παναθηναϊκό

«Τεσσάρα» και θέαμα από τον Παναθηναϊκό

Με τον Βιγιαφάνιες σε ρόλο μαέστρου και τον Δώνη πολύ αποτελεσματικό σε ρόλο σέντερ φορ, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ευκολότερη φετινή του νίκη, κερδίζοντας με 4-0 την Κέρκυρα στη Λεωφόρο.

Μια γεμάτη επιθετικά εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό που πέρα από τα γκολ που πέτυχε είδε δύο δοκάρια και άλλες τρεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ, ενώ θα έπρεπε να του δοθούν και δύο πέναλτι, αμφότερα στον Βιγιαφάνιες, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή, από τον Μπαλάφα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και από τον Γκράσι στο 76’.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιεστικά, είχε δοκάρι στο 9’ με το δυνατό σουτ του Ινσούα και άνοιξε νωρίς το σκορ, στο 16’, όταν ο Βιγιαφάνιες βρήκε τον -πολύ καλό- Χατζηγιοβάννη στα δεξιά, εκείνος πέρασε τον Επστάιν και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Δώνης με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 33’ ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, με τον Χίλιεμαρκ να πατάει την μπάλα για τον Γιόχανσον, ο οποίος έδωσε στον Δώνη και εκείνος του επέστρεψε την μπάλα με το τακουνάκι για να κάνει το 2-0 ο Σουηδός.

Η τριάδα Τζανδάρη, Λουντ, Χίλιεμαρκ κυριαρχούσε στο κέντρο, ο Βιγιαφάνιες είχε μεγάλα κέφια σε ελεύθερο ρόλο και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή, να παίζει καλά και να δημιουργεί ωραίες φάσεις, για να βρει σε μία από αυτές το τρίτο του γκολ, στο 70’, όταν ο Βιγιαφάνιες πήρε την μπάλα από τη συνεργασία Χίλιεμαρκ και Δώνη και βρήκε τον Λουντ, ο οποίος έκανε το 3-0.

Στο 90’ ο Παναθηναϊκός βρήκε και τέταρτο γκολ μετά από φανταστική ψηλοκρεμαστή ασίστ του Βιγιαφάνιες στον Άλτμαν, ο οποίος νίκησε τον Γιαννακόπουλο με κεφαλιά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57' Στάικος), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80' Κουντουριώτης), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Δώνης (82' Άλτμαν).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο (57' Μυτίδης), Γρομητσάρης, Σιόντης, Ρόλε (46' Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71' Αρτυματάς).