Επέστρεψε... για τα καλά η ΑΕΚ (photos) - Free Sunday
Επέστρεψε... για τα καλά η ΑΕΚ (photos)

Επέστρεψε... για τα καλά η ΑΕΚ (photos)

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ, που επέστρεψε στους τίτλους μετά από πέντε χρόνια, ξεπλήρωσε για τα καλά την ήττα της με 4-0 από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, η οποία είχε κοστίσει στον Δέλλα τη θέση του στον πάγκο της, καθώς με προπονητή τον Πογέτ έσπασε το «ερυθρόλευκο» αήττητο στο πρωτάθλημα και με προπονητή τον Μανωλά κατέκτησε το Κύπελλο επί του Ολυμπιακού. 

Είχε τον τρόπο

Ένας τίτλος σχεδόν λύτρωση και για τον εμφανώς πολύ συγκινημένο μετά τη λήξη του τελικού Στέλιο Μανωλά, ο οποίος προτού καταλήξει στα χέρια των παικτών του και από εκεί στον αέρα είδε το αγωνιστικό του πλάνο να δικαιώνεται απολύτως. 

2526664


Ο εκτός κάθε αγωνιστικού ρυθμού Ολυμπιακός –με τον Μάρκο Σίλβα να χαρακτηρίζει στο τέλος «ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου» το γεγονός ότι η ομάδα του περίμενε επί ένα μήνα άπρακτη πριν διεξαχθεί ο τελικός- ξεκίνησε ως το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας και γυροφέρνοντας την μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. 

Η ΑΕΚ από την πλευρά της ήταν αποφασισμένη να περιμένει στο μισό γήπεδο, κλείνοντας όλους τους χώρους: το έκανε τόσο καλά που ουδέποτε απειλήθηκε, παρά μόνο στο τέλος του αγώνα και μετά τη μείωση του σκορ. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η ράθυμη διάθεση των παικτών του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν μπορούσαν λόγω έλλειψης ρυθμού, ωστόσο ορισμένοι φάνηκε και να μην θέλουν, έχοντας ήδη το μυαλό τους στις διακοπές. 

Έχοντας σιγουρέψει τα νώτα της, η ΑΕΚ έψαχνε τη στιγμή της στην επίθεση, κάτι που συνέβη στο 38’: ο Βάργκας κινήθηκε από τα αριστερά και σέντραρε, Μποτία και Ντα Κόστα ασχολούνταν με τον Τζιμπούρ που βρισκόταν ανάμεσά τους, η μπάλα πέρασε και κανείς δεν είχε ακολουθήσει τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο. 

2526577


Πλήρωσε τη βιασύνη του

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να αποδείξει την ανωτερότητά του, βγήκε μαζικά αλλά όχι οργανωμένα στην επίθεση, μοιραία άφησε χώρους και εξίσου μοιραία το πλήρωσε, γρήγορα. Στο 51’ η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, νέα ασίστ του Βάργκας, ο οποίος βρήκε τον εξαιρετικό στον τελικό Τζιμπούρ και εκείνος με όμορφη κίνηση και σουτ νίκησε και πάλι τον Ρομπέρτο, για το 2-0, με την ΑΕΚ να αξιοποιεί στο απόλυτο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. 

2526606


Ο Μάρκο Σίλβα έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει το αδύναμο σημείο στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ και ο χρόνος περνούσε. Στο 80’ το σουτ του αρνητικού Μαζουάκου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και τελικά ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς στο 85’, μετά από ενέργεια και γκολ του Τσόρι με ωραίο σουτ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… καβαλήσει το κύμα και να ισοφαρίσει, ωστόσο η άμυνα της ΑΕΚ δεν πανικοβλήθηκε, φτάνοντας σε μια απολύτως δίκαιη κατάκτηση του Κυπέλλου. 

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (52' Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (52' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι), Πουλίδο.
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Αραβίδης (90+' Πέκχαρτ), Βάργκας (58' Μπακάκης) , Τζεμπούρ.