Δεν γίνεται να μην αναρωτιέσαι… - Free Sunday
Δεν γίνεται να μην αναρωτιέσαι…

Δεν γίνεται να μην αναρωτιέσαι…

Και δύο χρόνια τουλάχιστον «αξιοπρεπέστατα», όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέχεια πώς θέλει να παίζει στην τελευταία σεζόν του. Δεν γίνεται επίσης να μην αναρωτηθείς για ποιον λόγο έπρεπε να φτάσουμε μετά τη μέση της σεζόν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Τώρα που ο Διαμαντίδης δεν χρειάζεται να παίζει πάνω από 30 λεπτά (και οι Καλάθης, Φελντέιν πάνω από 35) και ο Γουίλιαμς αλλά και ο Χέινς μπορούν να σηκώσουν το βάρος, η διαφορά είναι προφανής.

Ο Διαμαντίδης μυρίστηκε αίμα (την πιθανότητα κατάκτησης της δεύτερης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ για πρώτη φορά στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή) και αποφάσισε πως αυτό το παιχνίδι δεν γινόταν να χαθεί. Ένα παιχνίδι στο οποίο πολλά πήγαιναν στραβά και η Λοκομοτίβ, παίρνοντας ώθηση από τις τρεις νίκες που είχε ήδη επί του Παναθηναϊκού, έβρισκε μεγάλα σουτ κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έκανε τα σωστά πράγματα και έβρισκε ρυθμό. 

Κι άλλες φορές έχει αποφασίσει ο Διαμαντίδης πως ένα παιχνίδι δεν γίνεται να χαθεί. Μέχρι τώρα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι αλλά στο τελευταίο λεπτό έμενε από δυνάμεις. Αυτή τη φορά όμως η θέληση συνοδεύτηκε και από τις απαραίτητες δυνάμεις, άρα και το καθαρό μυαλό. Κάπως έτσι, με τον Διαμαντίδη να συντονίζει και να κάνει τα πάντα, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 17-5 στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, γυρνώντας από το 67-74, και φτάνοντας να παίζει τη διαφορά στο ένα τρίποντο, στο οποίο αστόχησε ο Διαμαντίδης. 

Με το νυν ρόστερ στη διάθεση του Τζόρτζεβιτς από το ξεκίνημα του Top-16 είναι βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός θα είχε τον πρώτο λόγο για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πλέον όμως κουβαλάει τις δύο ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα και τη χαμένη διαφορά πόντων από την Λοκομοτίβ, ενώ αν ο Αστέρας νίκησε την Μάλαγα την Παρασκευή και οι τρεις θα έχουν ρεκόρ 7-4. Λοκομοτίβ και Αστέρας αναμετριούνται την επόμενη αγωνιστική στο Κουμπάν και ο Παναθηναϊκός θα έχει σίγουρα τον ηττημένο από κάτω του, εφόσον βέβαια νικήσει την Νταρουσάφακα στην Τουρκία. Προφανώς ευελπιστεί αυτός να είναι η Λοκομοτίβ, η οποία είναι μάλλον απίθανο να κάνει άλλη ήττα στα εναπομείναντα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Αστέρα.