Champions League: Η κληρωτίδα έβγαλε σπουδαίους... ημιτελικούς - Free Sunday
Champions League: Η κληρωτίδα έβγαλε σπουδαίους... ημιτελικούς

Champions League: Η κληρωτίδα έβγαλε σπουδαίους... ημιτελικούς

Κι αυτό γιατί οι δύο καλύτερες ομάδες της σεζόν, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν, δεν κληρώθηκαν μεταξύ τους, όπως δεν κληρώθηκε με κάποια από τις δύο η τρίτη υπερδύναμη, από πλευράς ποιότητας ρόστερ και όχι ποιότητας παιχνιδιού, η Ρεάλ Μαδρίτης. Τουτέστιν, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι δύο από τις τρεις θα βρεθούν αντίπαλες στα ημιτελικά και η τρίτη θα υποδεχτεί στον τελικό όποια επιβιώσει. Η μοναδική από τις υπόλοιπες ομάδες που έχει την ικανότητα να χαλάσει το... σενάριο είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, σε μία από τις τελευταίες απόπειρες του μεγάλου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να κατακτήσει το τρόπαιο. Αυτή η τετράδα των ομάδων μοιάζει η ιδανική, σε οποιονδήποτε μεταξύ τους συνδυασμό, για τα ημιτελικά του θεσμού.
Τα δύο από τα τέσσερα ζευγάρια μοιάζει απίθανο να χαλάσουν το σενάριο.
Η Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη και η Βόλφσμπουργκ δεν διαθέτουν ούτε το ειδικό βάρος ούτε την ικανότητα να αποκλείσουν σε αυτό το σημείο του θεσμού την Μπάγερν Μονάχου και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα. Η δε φετινή Βόλφσμπουργκ μοιάζει η λαθρεπιβάτις των προημιτελικών: πλην της Γάνδης, την οποία απέκλεισε, δεν υπήρχαν πολλές άλλες ομάδες του βεληνεκούς της στη φάση των «16». Μοιάζει επίσης ο ιδανικός αντίπαλος για την ταλαιπωρημένη φετινή Ρεάλ, ώστε να πάρει τα πάνω της ενόψει ημιτελικών. 
Μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας για την Μπάγερν, σαφώς μεγαλύτερες και οι δυνατότητες όμως: η Μπάγερν του Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να αποκλειστεί από ομάδα που δεν έχει φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια. Παραλίγο να αποκλειστεί από τη φιναλίστ του περσινού τελικού Γιουβέντους στη φάση των «16», ωστόσο στο τέλος, στην παράταση, το περίσσευμα ποιότητας και... πάγκου έκανε τη διαφορά: την πρόκριση επισφράγισε ο νεαρός Κομάν, ο οποίος αποκτήθηκε την προτελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού δανεικός από την... Γιουβέντους, η οποία δελεάστηκε από τα πολλά χρήματα για τον δανεισμό (5 εκατ. για φέτος) και την οψιόν αγοράς. Πλέον δεν φαντάζουν και τόσο πολλά. Παρά τον αποκλεισμό, πάντως, υπήρξε και ένας μεγάλος κερδισμένος για τη Γιουβέντους, ο προπονητής της Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος πλέον θα πρέπει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του καιρού μας, κάτι στο οποίο συνέβαλαν, σχεδόν στον ίδιο βαθμό με την περσινή πορεία του με τη Γιουβέντους μέχρι τον τελικό, δύο... αποκλεισμοί: ο φετινός από την Μπάγερν και ο προ τριετίας με τη Μίλαν από την Μπαρτσελόνα.

Το μαύρο άλογο
Από τα άλλα δύο ζευγάρια, όποιος και να προκριθεί θα συμβάλει σε έναν εντυπωσιακό ημιτελικό: στο ένα, τον ισπανικό «εμφύλιο», η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο άλλο η Παρί Σεν Ζερμέν τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στα προημιτελικά, σε μια σεζόν που κατά τα άλλα δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε. Καλείται, δε, να υπερασπιστεί την τιμή του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς είναι η μοναδική ομάδα από το Νησί που συνεχίζει, απέναντι σε τρεις ισπανικές, δύο γερμανικές, μία γαλλική και μία πορτογαλική. Απέναντί της βρίσκεται μια ομάδα που επίσης διαθέτει παικταράδες αλλά παίζει καλύτερα, δείχνει πολύ ώριμη φέτος και έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στις νοκ άουτ φάσεις του Champions League. Η σεζόν της εξελίσσεται εξαιρετικά (έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα) και έχει επικεντρωθεί πλέον στο Champions League. Συνεπώς η Παρί δείχνει να έχει σαφές προβάδισμα, το οποίο θα μεγαλώσει αν κάνει την εμφάνισή του ο Ζλάταν που εμφανίστηκε απέναντι στην Τσέλσι και όχι ο Ζλάταν που χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και παίρνει κόκκινη κάρτα στο 25΄ για ένα εντελώς αχρείαστο μαρκάρισμα. Με τον Σουηδό προσηλωμένο στον στόχο, η Παρί θα πρέπει να θεωρείται το μαύρο άλογο της διοργάνωσης, το αουτσάιντερ που μπορεί να κόψει πρώτο το νήμα του τερματισμού.
Φυσικά, οι προβολείς των προημιτελικών θα είναι κυρίως στραμμένοι στην ισπανική μονομαχία μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Η Μπαρτσελόνα είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα της σεζόν, ωστόσο μόνο βέβαιη δεν μπορεί να θεωρείται η πρόκρισή της απέναντι στη διώκτριά της στην Primera Division, την Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε, η οποία ζει και αναπνέει για τέτοιας έντασης αναμετρήσεις. Όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί, άλλωστε, στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ομάδων από την ίδια χώρα πολλές φορές ανατρέπονται τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα. 

Τα ζευγάρια των «8» του Champions League
Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα (5/4 και 13/4)
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης (5/4 και 13/4)
Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης (6/4 και 12/4)
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι (6/4 και 12/4)