To Hyundai i30 N έχει 275 άλογα και 0-100 σε 6,1 δλ.! - Free Sunday
To Hyundai i30 N έχει 275 άλογα και 0-100 σε 6,1 δλ.!

To Hyundai i30 N έχει 275 άλογα και 0-100 σε 6,1 δλ.!

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της κορεάτικης εταιρείας για ένα σπορ hatchback, το οποίο μάλιστα βγάζει σε δύο εκδόσεις: μια πιο ήπια με στόχο αυτοκίνητα όπως το Golf GTI και μια πιο hardcore με πιο υψηλές και απαιτητικές βλέψεις.

Και οι δύο εφοδιάζονται με τον δίλιτρο κινητήρα Τ-GDI o οποίος στη «βασική» έκδοση αποδίδει 250 ίππους, ενώ στην πιο γρήγορη, με την ονομασία Performance Package, ανεβάζει την ισχύ στα 275 άλογα. Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου εξατάχυτου κιβωτίου, με την πρώτη να κάνει το 0-100 σε 6,4 δευτερόλεπτα και τη δεύτερη σε 6,1 δευτερόλεπτα. Και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 250 χλμ./ώρα.

Οι διαφοροποιήσεις είναι αρκετές και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, με την Performance να έχει ζάντες 19 ιντσών με Pirelli P-Zero, μεγαλύτερα φρένα και, το πιο σημαντικό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στους εμπρός τροχούς. Σε σχέση με τα απλά μοντέλα η έκδοση «Ν» είναι κατά 4 χιλιοστά χαμηλότερη. Και στις δύο περιπτώσεις το πλαίσιο έχει δεχτεί σημαντικές ενισχύσεις σε σχέση με τα απλά μοντέλα, ενώ υιοθετεί και μια ενεργητική ανάρτηση η οποία παρέχει πέντε προγράμματα λειτουργίας (ECO, Normal, Sport, N και Ν Custom). Οι επιλογή της εκάστοτε ρύθμισης γίνεται από κουμπιά στο τιμόνι, ενώ κάθε ρύθμιση αλλάζει εκτός από την ανάρτηση και τη χαρτογράφηση του κινητήρα, τις ρυθμίσεις του συστήματος ESC, τον ήχο που κάνει ο κινητήρας.

Και τα δύο μοντέλα έρχονται με μια ηλεκτρονική γεννήτρια ήχου η οποία τοποθετείται στη βάση του παρμπρίζ και παράγει, σύμφωνα πάντα με τη Hyundai, έξτρα ακουστική ευχαρίστηση. Μάλιστα, στην περίπτωση της Performance έκδοσης η μεταβλητή βαλβίδα της εξάτμισης επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει ανάμεσα σε δύο ηχητικά… σάουντρακ ανάλογα με τα γούστα του και τις συνθήκες οδήγησης.

Η εξωτερική εμφάνιση έχει δεχτεί πολλές επεμβάσεις με στόχο να φανεί ο διαφορετικός χαρακτήρας της έκδοσης. Υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες και μια αεροτομή στο πίσω μέρος, με την κορεάτικη εταιρεία να υποστηρίζει ότι η σχεδίασή της επιτυγχάνει την ιδανική ρύθμιση ανάμεσα στην επαρκή κάθετη αεροδυναμική δύναμη στις υψηλές ταχύτητες αλλά και τη διατήρηση του αεροδυναμικού συντελεστή σε λογικά επίπεδα για την κατηγορία. Σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο σαλόνι, με τη Hyundai να βάζει τα δυνατά της ώστε να δημιουργήσει ένα σπορ περιβάλλον ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς Ευρωπαίους αγοραστές αυτής της κατηγορίας.

Η Hyundai θα προσφέρει τη συγκεκριμένη έκδοση σε έξι διαφορετικά χρώματα, μεταξύ των οποίων και το αποκλειστικό γι’ αυτό το μοντέλο Performance Blue. Η πρώτη επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2017.