Τα Nissan Qashqai και X-Trail συνεχίζουν ανανεωμένα και αναβαθμισμένα - Free Sunday
Τα Nissan Qashqai και X-Trail συνεχίζουν ανανεωμένα και αναβαθμισμένα

Τα Nissan Qashqai και X-Trail συνεχίζουν ανανεωμένα και αναβαθμισμένα

H Nissan προχώρησε στην ανανέωση των Qashqai και X-Trail με μικρές αλλά επιτυχημένες αλλαγές αισθητικής φύσεως στην εικόνα τους και αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.

Έτσι, στο Qashqai δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ηχομόνωση και βελτιώθηκε η αεροδυναμική του, για χάρη και της μείωσης του επιπέδου θορύβου στο εσωτερικό του. Για τον ίδιο λόγο το κάλυμμα του κινητήρα στο δάπεδο διαθέτει μικρά εξογκώματα που συμβάλλουν στον ίδιο σκοπό.

Από κει και πέρα, έχουν γίνει βελτιώσεις τόσο στο σύστημα διεύθυνσης όσο και στην ανάρτηση με στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, των χαρακτηριστικών κύλισης, αλλά και της άνεσης. Παράλληλα, και σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη στις αλλαγές που έχουν γίνει, το σύστημα διεύθυνσης έχει πλέον ακόμα καλύτερη αίσθηση, απόκριση και επαναφορά.

Ταυτόχρονα, έχουν εμπλουτιστεί τα συστήματα υποβοήθησης. Το νέο σύνολο ονομάζεται Nissan Intelligent Mobility και, πέρα από την αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, την ειδοποίηση οδηγού, την υποβοήθηση στάθμευσης, το σύστημα πανοραμικής θέασης, την προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Warning) που πλέον μπορεί να αναγνωρίσει και διερχόμενους πεζούς, καθώς και το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT. Αυτό για τη λειτουργία του βασίζεται στα Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) και Traffic Jam Pilot (TJP), ελέγχοντας το σύστημα διεύθυνσης, της επιτάχυνσης και της πέδησης.

Αισθητικά το ανανεωμένο Qashqai διαθέτει διαφορετική μάσκα και καπό, καινούργιο εμπρός προφυλακτήρα, νέους προβολείς που μπορούν να είναι και φουλ LED, καθώς και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Αντίστοιχα οι αλλαγές στο εσωτερικό εξασφαλίζουν μια πιο premium εικόνα, χάρη στη χρήση πιο ποιοτικών υλικών. Από κει και πέρα, το τιμόνι είναι ανασχεδιασμένο τριών ακτίνων και με πιο παχιά στεφάνη, ενώ τα μπροστινά καθίσματα έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο έδρανο και πλάτη. Άξιο λόγου και το ηχοσύστημα BOSE Premium με τα οκτώ ηχεία.

Οι κινητήρες του σημαντικά ανανεωμένου Qashqai είναι τα σύνολα βενζίνης των 1.200 και 1.600 κυβικών με 115 και 163 ίππους αντίστοιχα, καθώς και οι δύο πολύ καλοί diesel, ο 1.5 dCi των 110 ίππων και ο 1.6 dCi των 130 ίππων. Τετρακίνηση διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τον top diesel, ενώ αυτόματο κιβώτιο CVT με τον 1.2 βενζίνης και τον 1.6 dCi.

Το ανανεωμένο Nissan Qashqai ξεκινά από 19.190 ευρώ ως 1.2Τ και από 21.790 ευρώ, με δωρεάν το μεταλλικό χρώμα, με τον 1.5 dCi.

Ανανέωση και για το X-Trail

Για το επίσης ανανεωμένο X-Trail οι τιμές θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ και αυτό διαθέτει ανανεωμένο εσωτερικό με νέες επενδύσεις, βελτιωμένο φινίρισμα, καινούργιο τιμόνι, ηχοσύστημα BOSE, τρεις διαφορετικές από πλευράς χρώματος δερμάτινες επενδύσεις, και πάλι με τη δυνατότητα διαμόρφωσης με τρεις συνολικά σειρές καθισμάτων με θέσεις για συνολικά επτά.

Φυσικά αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ενώ εξωτερικά έχουν αλλάξει η μάσκα, οι προβολείς, μαζί με αυτούς της ομίχλης, και ο πίσω προφυλακτήρας. Για τις εκδόσεις με τεχνολογία LED υπάρχει πλέον και το σύστημα προσαρμοσμένου φωτισμού (AFS), ενώ η 5η πόρτα μπορεί να ανοίγει ηλεκτρικά με την κίνηση του ποδιού. Στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκε ένας νέος diesel 2.000 κυβικών και 177 ίππων που συνδυάζεται τόσο με τετρακίνηση όσο και με το αυτόματο κιβώτιο CVT. Φυσικά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι τόσο ο 1.6 dCi των 130 ίππων όσο και το σύνολο βενζίνης των 1.600 κυβικών και των 163 ίππων.