Εντυπωσιάζει το κουπέ Polestar 1 με ηλεκτροϋβριδική τεχνολογία - Free Sunday
Εντυπωσιάζει το κουπέ Polestar 1 με ηλεκτροϋβριδική τεχνολογία

Εντυπωσιάζει το κουπέ Polestar 1 με ηλεκτροϋβριδική τεχνολογία

Στα πλάνα της μάρκας περιλαμβάνεται το πλήρως ηλεκτρικό Polestar 2 που θα λανσαριστεί το 2019 για να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο του Tesla Model 3 με κύριο στόχο την αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας. Το Polestar 3 θα είναι επίσης ένα πλήρως ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους SUV για μετά το 2020, ενώ η σουηδική μάρκα θα υιοθετήσει ένα online μοντέλο πωλήσεων και θα παρέχει προγράμματα υποστήριξης διετούς ή τριετούς διάρκειας.

Αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας ειναι το πρώτο μοντέλο μετά την ανεξαρτητοποίησης της παρουσίασε η Polestar, η οποία θα παρουσιάσει μία σειρά από σούπερ ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για ένα κουπέ διάταξης 2+2 θέσεων, το οποίο εφοδιάζεται με αυτό που η Polestar αποκαλεί «Electric Performance Hybrid» σύστημα κίνησης, με απόδοση 600 ίππων και ροπή 1000 Νm.

Για την ώρα δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα (που προφανώς βασίζεται σε δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα), αλλά είναι γνωστό πως στον πίσω άξονα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ η ηλεκτροκίνητη αυτονομία θα φτάνει τα 150 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Polestar 1 θα εμφανιστεί στην αγορά στα μέσα του 2019 και θα κατασκευάζεται σε ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο (είναι υπό κατασκευή και θα ολοκληρωθεί το 2018) στην πόλη Chengdu στην Kίνα.