Δείτε πως δοκιμάζει η Ford τα καθίσματα των μοντέλων της (video) - Free Sunday
Δείτε πως δοκιμάζει η Ford τα καθίσματα των μοντέλων της (video)

Δείτε πως δοκιμάζει η Ford τα καθίσματα των μοντέλων της (video)

Η Ford δίνει ιδιαίτερα έμφαση στα καθίσματα των αυτοκινήτων της και για αυτό, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα, έχει κατασκευάσει ένα ειδικό ρομπότ που προσομοιώνει ανθρώπινα «οπίσθια» προκειμένου να συγκεντρώνει δεδομένα για τη δημιουργία πιο άνετων καθισμάτων.   

Στο βίντεο λοιπόν βλέπουμε την υπεύθυνη για την εξέλιξη και την άνεση των καθισμάτων του Fiesta, η οποία παρουσιάζει όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας. Το βασικό όπλο πάντως είναι ένα ρομπότ το οποίο κάθεται και σηκώνεται από ένα κάθισμα 25.000 φορές μέσα σε 3 εβδομάδες, κάτι που αντιστοιχεί σε πραγματική χρήση 10ετίας από τον ιδιοκτήτη του.

Το συγκεκριμένο ρομπότ έχει τα χαρακτηριστικά και το βάρος ενός ανθρώπινου σώματος, και έτσι οι ειδικοί επιστήμονες συλλέγουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα απαραίτητα στοιχεία που θα κάνουν τα καθίσματα πιο άνετα και πιο φιλικά για το ανθρώπινο σώμα.

Το συγκεκριμένο σύστημα εξελίχθηκε σε πρώτη φάση για το Fiesta και τώρα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας που θα έρθουν στο μέλλον. Μάλιστα όπως λέει η υπεύθυνη του προγράμματος Svenja Froehlich «στο παρελθόν χρησιμοποιούσαμε απλούς σωλήνες που απλά ανεβοκατέβαιναν, με το νέο "Robbut" μπορούμε να εξετάσουμε πολύ πιο σύνθετες κινήσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στην χρήση από τον άνθρωπο».