Εμπλέκουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητής Lewis Hamilton στα Paradise Papers - Free Sunday
Εμπλέκουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητής Lewis Hamilton στα Paradise Papers

Εμπλέκουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητής Lewis Hamilton στα Paradise Papers

Στο σκάνδαλο των Paradise Papers εμπλέκεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Lewis Hamilton για τους φόρους που έπρεπε να καταβάλει για το ιδιωτικό του τζετ.

Πρόκειται για ένα Bombardier Challenger 605, αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο σύμφωνα με τον Guardian που αποκάλυψε το θέμα, δεν καταβλήθηκαν φόροι ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για την εισαγωγή του στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί μέσω ενός δικτύου εταιρειών στους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους των νησιών Μαν και Γκέρνσεϊ o Hamilton φέρεται να το εκμίσθωσε στη νομική εταιρεία Appleby με έδρα τις Παρθένες Νήσους. Η όποια είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου των Paradise Papers και με τη σειρά της το εκμίσθωσε σε άλλες ώστε να έχει φοροαπαλλαγές ή ακόμα και επιστροφή φόρου.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του Lewis Hamilton, αν και υποστηρίζει πως δεν έχει άμεση σχέση και την ευθύνη για κάθε του ενέργεια έχουν οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του. Ο ίδιος, λέγεται, πως είχε δώσει σαφείς οδηγίες να είναι όλα νόμιμα, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα, λόγω έλλειψης χρόνου να ασχοληθεί αυτοπροσώπως.

Ο Hamilton έχει σύμφωνα με εκτιμήσεις προσωπική περιουσία 130 εκατομμυρίων λιρών, ενώ για φορολογικούς λόγους ο τόπος κατοικίας του από το 2007 είναι η Ελβετία.

Πηγή: www.carzine.gr