Toyota: Μέχρι πότε θα κυκλοφορούν οχήματα συμβατικής τεχνολογίας; - Free Sunday
Toyota: Μέχρι πότε θα κυκλοφορούν οχήματα συμβατικής τεχνολογίας;

Toyota: Μέχρι πότε θα κυκλοφορούν οχήματα συμβατικής τεχνολογίας;

Δεν γνωρίζουμε αν ο Seigo Kuzumaki διαθέτει και ικανότητες μέντιουμ, σίγουρα όμως μπορεί να διαβάσει τα σημεία των καιρών, αφού σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος σχεδιάζει το μέλλον. Το στέλεχος της Toyota δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως υπολογίζει τα αυτοκίνητα με συμβατικά συστήματα κίνησης, κινητήρες εσωτερικής καύσης, να καταργηθούν μέχρι το 2050.

«Περιμένουμε μέχρι το 2050 να έχουμε μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων κατά 90%, σε σχέση με τα νούμερα που ίσχυαν το 2010. Για να το πετύχουμε αυτό δεν θα κατασκευάζονται συμβατικά οχήματα από το 2040, αυτά όμως θα αποτελούν τη βάση για μερικά υβριδικά και plug-in υβριδικά οχήματα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευλογήσει λίγο και τα γένια της Toyota, αναφέροντας τη δέσμευση της εταιρίας στις οικολογικές τεχνολογίες, την ιστορία της στα υβριδικά οχήματα αλλά και το γεγονός ότι οι Ιάπωνες διαθέτουν στα χέρια τους τόσες πατέντες επάνω στους στερεάς κατάστασης συσσωρευτές, όσες καμία άλλη εταιρία. Μάλιστα, από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα μπορούν να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αυτονομία και απόδοση, με μικρότερου μεγέθους μπαταρίες.