Αυτή είναι η νέα Corvette ZR1 με 765 άλογα - Free Sunday
Αυτή είναι η νέα Corvette ZR1 με 765 άλογα

Αυτή είναι η νέα Corvette ZR1 με 765 άλογα

Για την ταχύτερη και ισχυρότερη Corvette όλων των εποχών οι Αμερικάνοι μηχανικοί φρόντισαν να εφοδιάσουν τη ZR1 με ένα θηριώδη κινητήρα V8, συνολικής χωρητικότητας 6,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει765 ίππους και 969 Nm ροπής. Ο LT5, όπως ονομάζεται ο κινητήρας, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων ή με αυτόματο 8 σχέσεων, που για πρώτη φορά εισάγεται σε Corvette. Χάρη στα νούμερα που προαναφέραμε, η νέα ZR1 μπορεί να ξεπεράσει με άνεση το φράγμα των 200 μιλίων ανά ώρα αλλά και αυτό των 210 μ.α.ω., που μεταφράζονται σε 338 χλμ./ώρα.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν διάφορα καλούδια, όπως η ανάρτηση Magnetic Ride Control που μεταβάλλει ακαριαία τη σκληρότητα ανάλογα με τις συνθήκες και το ZTK Performance Package που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπρός splitter από ανθρακονήματα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Προσθέτοντας μία τεράστια αεροτομή, έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και επεμβαίνοντας σε διάφορα άλλα χαρακτηριστικά του αμαξώματος, οι σχεδιαστές της φίρμας κατάφεραν να βγάλουν ένα όχημα που θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό παρά αυτοκίνητο δρόμου.

Ειδικά για την πίσω αεροτομή, υπάρχουν δύο διαθέσιμα πακέτα, το στάνταρ Low Wing που -όπως λέει και το όνομά του- έχει πιο χαμηλή πίσω φτερούγα, εξασφαλίζει ως και 70% μεγαλύτερη αρνητική άντωση σε σχέση με την απλή Corvette (Ζ06) και επιτρέπει στην ZR1 την επίτευξη της μέγιστης δυνατής τελικής και το High Wing. Το δεύτερο επιτρέπει τη ρύθμιση της κλίσης της αεροτομής σε δύο θέσεις, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερα δυνατά κάθετα αεροδυναμικά φορτία και βοηθώντας στην επίτευξη πιο γρήγορων χρόνων στην πίστα.