Το Fiat Panda ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου - Free Sunday
Το Fiat Panda ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου

Το Fiat Panda ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου

Το σύγχρονο Fiat Panda συμπλήρωσε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς η παραγωγή του ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μονάδες. Το επετειακό μοντέλο Panda Cross με τον κινητήρα βενζίνης των 1.200 και κάτι κυβικών, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο G. Vico Pomigliano d’ Arco στην Ιταλία.

Το Panda είναι μία σταθερή αξία για την Fiat τα τελευταία χρόνια, όντας το πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη. Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στο 1980 όταν παρουσιάστηκε η πρωτοποριακή πρώτη γενιά του, ενώ από τότε ακολούθησαν αρκετές καινοτομίες και πρωτιές όπως η χρήση της τετρακίνησης το 1983, η πρώτη ενσωμάτωση κινητήρα diesel σε αυτοκίνητο πόλης το 1986, η ανάβαση στην Κατασκήνωση Βάσης στο Έβερεστ σε υψόμετρο πάνω από τα 5.500 μέτρα.

Μεταξύ των πολλών βραβείων που έχει πάρει, η σημαντικότερη διάκριση ήταν εκείνη του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2004. Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διατίθεται σε μία πληθώρα εκδόσεων (δικίνητα, τετρακίνητα κ.λπ), σε αρκετά επίπεδα εξοπλισμού και με κινητήρες που μπορούν να κινηθούν με όλα τα διαθέσιμα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, LPG, CNG).