Το νέο Honda Civic Type-R ξεκινά από 49.750 ευρώ - Free Sunday
Το νέο Honda Civic Type-R ξεκινά από 49.750 ευρώ

Το νέο Honda Civic Type-R ξεκινά από 49.750 ευρώ

 

To Honda Civic Type-R της νέας γενιάς και των 320 ίππων είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και στην Ελλάδα, σε δύο εκδόσεις. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 49.750 ευρώ για τη στάνταρ εκδοχή του και από τις 53.650 ευρώ για αυτή με το σύστημα πλοήγησης Connect Navi.

Το νέο Honda Civic Type R έχει κατασκευαστεί εξ αρχής  για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία των hot hatches, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Βασισμένο σε εντελώς νέες σχεδιαστικές αρχές εξελίχθηκε παράλληλα με το νέο, στάνταρ μοντέλο Civic hatchback, με αμοιβαία οφέλη για τη δυναμική συμπεριφορά και την πολιτισμένη λειτουργία και των δύο. Συνεχίζει την κληρονομιά της οικογένειας hatchback υψηλών επιδόσεων της Honda, συνδυάζοντας τη γνήσια δυναμική της κίνησης μπροστά (FWD) με εντυπωσιακή σχεδίαση και μελετημένη αεροδυναμική.

Η μέγιστη ισχύς από τον βελτιστοποιημένο και πιο πολιτισμένο κινητήρα 2.0 VTEC TURBO είναι 320 ίπποι στις 6.500 σ.α.λ., και η μέγιστη ροπή 400 Nm -από τις 2.500 έως τις 4.500 σ.α.λ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 5,7 δεύτερα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 272 χλμ./ ώρα, που σημαίνει ότι είναι το πιο γρήγορο, και με την καλύτερη επιτάχυνση μοντέλο της κατηγορίας του. Επίσης, είναι το ταχύτερο Type-R που έχει περάσει ποτέ από το Nürburgring Nordschleife με χρόνο γύρου 7: 43.8.

Το 2017 Type-R διαθέτει μεγαλύτερη σειρά προγραμμάτων οδήγησης, προσθέτοντας μία ρύθμιση «Comfort» στο στάνταρ «Sport» και στο «+R» mode που προορίζεται για την πίστα. Όλα προσαρμόζουν την ενδοτικότητα της ανάρτησης, τη γεωμετρία διεύθυνσης και την απόκριση του γκαζιού του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις απαιτήσεις (on demand). Συγκριτικά με το προηγούμενο Type R, η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δυνάμεων απόσβεσης κάθε προγράμματος προσφέρει τώρα μεγαλύτερη χρηστικότητα σε μεγαλύτερη ποικιλία οδικών συνθηκών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Comfort mode προσφέρει υψηλό βαθμό ενδοτικότητας, μαζί με πιο ομαλή απόκριση διεύθυνσης.