Πόσο πωλήθηκε μία σπάνια Ferrari 250 GT - Free Sunday
Πόσο πωλήθηκε μία σπάνια Ferrari 250 GT

Πόσο πωλήθηκε μία σπάνια Ferrari 250 GT

 

Η Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti είναι η μία εκ των δύο που κατασκευάστηκαν με αλουμινένιο αμάξωμα. Αυτό, δε, που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο, είναι η αγωνιστική του ιστορία, αφού, μεταξύ άλλων, μετράει μία τρίτη θέση στην κατηγορία του και 5η στη γενική κατάταξη στις 24 ώρες του Le Mans, το 1959.

Στο παρελθόν του περιλαμβάνονται πολλοί από τους διασημότερους αγώνες αντοχής της εποχής, ενώ από κάποιο σημείο και μετά, πέρασε από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε στα χέρια του Bob Grossman. Μετά τον παροπλισμό της από την ενεργό δράση, η συγκεκριμένη Ferrari παρέμεινε σε καλή κατάσταση και κάποια στιγμή έλαβε την εκτεταμένη φροντίδα της μαμάς εταιρίας, με μία πιστοποιημένη ανασκευή.

Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το best in class βραβείο στο Bebble Beach, καθώς και ένα Platinum award στο Cavallino Classic. Όλα αυτά βοήθησαν ώστε ο νέος της ιδιοκτήτης να αποφασίσει να καταβάλλει το ποσό των 17,99 εκ. δολαρίων για να προσθέσει ένα ακόμα όχημα στη συλλογή του.

Πηγή: caroto.gr