Πόσο πωλήθηκε η τελευταία McLaren Senna; - Free Sunday
Πόσο πωλήθηκε η τελευταία McLaren Senna;

Πόσο πωλήθηκε η τελευταία McLaren Senna;

Η περιορισμένης παραγωγής Senna έχει ήδη εξαντληθεί, με το τελευταίο κομμάτι της να κοστίζει σχεδόν 3 φορές πάνω από τα υπόλοιπα!

Πως γίνεται αυτό; Εύκολα, είναι η απάντηση, αφού για τα μόλις 500 κομμάτια που θα παραχθούν, τα 499 πουλήθηκαν από το σχεδιαστήριο, έναντι 750.000 λιρών, που αντιστοιχούν σε 853.000 ευρώ. Η ζήτηση, προφανώς, είναι μεγάλη και υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Εκτός από την τελευταία Senna, η οποία αποφασίστηκε να διατεθεί σε δημοπρασία και να την αποκτήσει αυτός που θα δώσει τα περισσότερα.

Ο τυχερός αγοραστής, λοιπόν, κατέβαλλε την προηγούμενη εβδομάδα το ποσό των 2.278.000 ευρώ για να αποκτήσει το πολυπόθητο hypercar. Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι η McLaren δεν οργάνωσε όλη αυτή την ιστορία απλά για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από την «απληστία» κάποιων ευκατάστατων petrolheads. Αντιθέτως, η δημοπρασία έγινε σε συνεργασία με το ίδρυμα Ayrton Senna (στηρίζει παιδιά σε υποανάπτυκτες και φτωχές χώρες), το οποίο και θα εισπράξει ολόκληρο το ποσό της αγοράς, ως ενίσχυση για το έργο του.

Πηγή: www.caroto.gr