Το μέλλον της αυτοκίνησης δεν θα έχει ούτε τιμόνι ούτε και πεντάλ - Free Sunday
Το μέλλον της αυτοκίνησης δεν θα έχει ούτε τιμόνι ούτε και πεντάλ

Το μέλλον της αυτοκίνησης δεν θα έχει ούτε τιμόνι ούτε και πεντάλ

 

Η αναζήτηση της επόμενης μέρας στο χώρο του αυτοκινήτου έχει ήδη αρχίσει, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που ψάχνουν από τώρα τη μεθεπόμενη. Στην οποία κατά πάσα πιθανότητα το αυτοκίνητο δεν θα είναι παρά μια κάψουλα μετακίνησης. Ενίοτε και πολυτελής. 

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η πρώτη από το πρωτότυπο Cruise AV που ετοιμάζει η GM. Πρόκειται για μία μελέτη για ένα αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται τίποτα από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, από τιμόνι και πεντάλ, μέχρι κιβώτιο ταχυτήτων ή κάποιο χειριστήριο ελέγχου.

Η αμερικάνικη εταιρεία μπορεί να μη δίνει περισσότερες πληροφορίες, αλλά είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στο σαλόνι ενός μετασκευασμένου Bolt EV, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί όλα όσο δεν χρειάζονται και έχει μείνει μόνο η κεντρική κονσόλα με την οθόνη και μία συμμετρική σχεδίαση στο ταμπλό.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι είναι έτοιμο για παραγωγή, και έχει ήδη ζητήσει την άδεια από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ προκειμένου να το δοκιμάσει σε δημόσιους δρόμους από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.