Αυτά είναι τα νέα Ford Fiesta & Toyota Yaris WRC - Free Sunday
Αυτά είναι τα νέα Ford Fiesta & Toyota Yaris WRC

Αυτά είναι τα νέα Ford Fiesta & Toyota Yaris WRC

 

Τέλη του μήνα ξεκινά το νέο πρωτάθλημα και η M-Sport έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του αγωνιστικού Ford Fiesta που θα κληθεί να υπερασπίσει τον τίτλο του…

O περσινός πρωταθλητής Sebastien Ogier και ο Elfyn Evans θα συνεχίζουν με την ομάδα της M-Sport που συνεργάζεται εδώ και 20 χρόνια με την Ford. Το νέο Fiesta WRC έχει βελτιωθεί στα σημεία με τον 1.600άρη Ecoboost να αποδίδει 380 άλογα. Η ροπή των 450 Nm περνά στους τέσσερις τροχούς (το κεντρικό διαφορικό είναι ενεργό) μέσω ενός σειριακού κιβωτίου με έξι σχέσεις.

Παράλληλα στην έκθεση του Bermingham η Gazoo Racing Team και ο διευθυντής της ομάδας Tommi Makkinen παρουσίασαν το καινούργιο Yaris WRC. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το αγωνιστικό Toyota δείχνει ακόμα πιο δυναμικό και αεροδυναμικό, με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα να έχει γίνει στο εμπρός του μέρος.

Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η ακόμα καλύτερη ψύξη του κινητήρα, που επιτρέπει και μια έστω και μικρή αύξηση της απόδοσης για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά παραδοσιακά με το ράλι του Μόντε Κάρλο στις 25 με 28 Ιανουαρίου.