H Mustang Bullitt του Steve McQueen επιστρέφει! - Free Sunday
H Mustang Bullitt του Steve McQueen επιστρέφει!

H Mustang Bullitt του Steve McQueen επιστρέφει!

 

Το αυτοκίνητο στην ταινία Bullitt όπου πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen είναι από τα πιο γνωστά του κινηματογράφου και φυσικά πρόκειται για την ομώνυμη Ford Mustang. Η οποία τώρα αποκτά και μια σύγχρονη εκδοχή της που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Η σύγχρονη Mustang Bullitt είναι βαμμένη στα χρώματα της αυθεντικής -μαύρο Shadow Black και πράσινο Dark Highland Green- ενώ διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως τη νέας σχεδίασης γρίλια στη μάσκα, τις ζάντες των 19 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες των Brembo και τη μαύρη NitroPlate απόληξη της εξάτμισης. 

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας είναι φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,0 ιντσών, ο οποίος προσομοιάζει αυτόν της αρχέτυπης Bullitt, τα καθίσματα είναι της Recaro, ενώ πολλές είναι οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στο αυτοκίνητο του McQueen.

Ο κινητήρας είναι ο κλασικός V8 των 5.500 κυβικών, που εδώ σε σχέση με τη Mustang GT αποδίδει 15 ίππους παραπάνω, το σύνολο 475, και 570 Nm, εξασφαλίζοντας τελική 263 χλμ./ ώρα. Όσο για τον ήχο του είναι συγκλονιστικός χάρη στην εισαγωγή Open Air Induction της Shelby GT350.

Η Mustang Bullitt θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη από την άνοιξη σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ ενδιαφέρον είναι πως το αυτοκίνητο που ήταν στο Ντιτρόιτ οδηγήθηκε από την εγγονή του Steve McQueen. Στην πορεία θα πουληθεί και τα έσοδα θα ενισχύσουν φιλανθρωπικά ιδρύματα.