Η νέα Mercedes G-Class περνά από παντού - Free Sunday
Η νέα Mercedes G-Class περνά από παντού

Η νέα Mercedes G-Class περνά από παντού

 

Μετά από 39 ολόκληρα χρόνια η Mercedes παρουσίασε τη νέα γενιά της G-Class, η οποία διατηρεί τόσο τις παραδοσιακές γραμμές του αμαξώματος, που πλέον δείχνουν ακόμα πιο καθαρές, όσο και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες. Όπως το ανάγλυφο καπό, τις μεγάλες χειρολαβές και τους εξωτερικούς. Φυσικά παραμένει και η ρεζέρβα στην 5η πόρτα.

Η νέα G-Class δεν έχει μεγαλώσει πολύ σε μήκος, μόλις κατά 53 χιλιοστά, αλλά είναι κατά ολόκληρα 12,1 εκατοστά πιο φαρδιά, γεγονός που έχει φυσικά αντίκτυπο και στους χώρους στο εσωτερικό της. Οι οποίοι πλέον είναι ιδιαίτερα άνετοι ενώ ο διάκοσμος και ο εξοπλισμός είναι ανάλογοι της S-Class. Από την κορυφαία λιμουζίνα προέρχεται και το φουλ ψηφιακό ταμπλό με τις δύο μεγάλες οθόνες των 12,3 ιντσών, μόνο που εδώ χρεώνεται επιπλέον.

Κάτω από το αμάξωμα, τα φτερά, το καπό και οι πόρτες του οποίου είναι από αλουμίνιο προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση κατά 170 κιλά του βάρους του αμαξώματος, υπάρχει και πάλι ένα ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, σαφώς πιο στιβαρό σε σχέση με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Έτσι η στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 50%(!), γεγονός που έχει βελτιώσει σημαντικά και τα δυναμικά χαρακτηριστικά, ειδικά σε συνδυασμό και με τη νέα ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια.

Πίσω εξακολουθεί να υπάρχει άκαμπτος άξονας, ενώ οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας όχι μόνο διατήρησαν αλλά αύξησαν τις δυνατότητες εκτός δρόμου της νέας G-Class. Η οποία έχει απόσταση 241 χιλιοστών από το έδαφος, περνά χωρίς πρόβλημα από νερό βάθους έως και 70 εκατοστών, μπορεί να κινηθεί σε πλαγιά με κλίση έως και 35 μοιρών, έχει γωνίες προσέγγισης και διαφυγής 31° και 30° αντίστοιχα και γωνία ράμπας στις 26 μοίρες. Παράλληλα υπάρχουν και πάλι κοντές σχέσεις και 3 μπλοκέ, έως και 100%, διαφορικά, ενώ πέρα από τα μέχρι και 5 προγράμματα του Drive Select - υπάρχει και το G-Mode.

To οποίο εμπλέκεται αυτόματα μόλις επιλεγούν οι κοντές σχέσεις ή ενεργοποιηθεί ένα από τα μπλοκέ διαφορικά και προσαρμόζει την απόσβεση των αμορτισέρ, την απόκριση του γκαζιού και περιορίζει τις αλλαγές του κιβωτίου προκειμένου να εξασφαλίζεται ο καλύτερος δυνατός έλεγχος πέρα από την άσφαλτο.

Για την αρχή η νέα G-Class θα είναι διαθέσιμη ως G 500, με τον V8 βενζίνης των 4.000 κυβικών της Mercedes να αποδίδει 422 ίππους και 610 Nm και να συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic με τις 9 σχέσεις. H τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 107.041 ευρώ, ενώ στην πορεία θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου και AMG.