H KTM κυριαρχεί στην κατηγορία Νέων Αναβατών του 1ου αγώνα Π.Π.Ταχύτητας 2016!!! - Free Sunday
H KTM κυριαρχεί στην κατηγορία Νέων Αναβατών του 1ου αγώνα Π.Π.Ταχύτητας 2016!!!

H KTM κυριαρχεί στην κατηγορία Νέων Αναβατών του 1ου αγώνα Π.Π.Ταχύτητας 2016!!!

Ο καλός καιρός και το γεγονός ότι οι αγώνες στην Τρίπολη έχουν μεγάλη ιστορία για τον ελληνικό μοτοσυκλετιστικό κόσμο, έφεραν πολλούς θεατές στο γνωστό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Το θέαμα επιβράβευσε εκείνους που αποφάσισαν να δώσουν το παρόν με συνεχή ανταγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες.

Στην κατηγορία Νέων Αναβατών η KTM έδωσε δυναμικό παρόν με τρεις μοτοσυκλέτες KTM RC390 με αναβάτες τους Βασίλη Κορωνάκη, Κυριάκο Λιούτα και Γιάννη Χάλαρη.

Ήδη από τα δοκιμαστικά φάνηκε ότι οι αναβάτες της KTM είχαν πολύ καλούς χρόνους κάτι που επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα. Ο περσινός πρωταθλητής Βασίλης Κορωνάκης, έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και κατάφερε να κάνει γρήγορα διαφορά από τον δεύτερο Κυριάκο Λιούτα, ο οποίος καταδιωκόταν από τον Νότη Παπαπαύλου.

Όσο ο Κορωνάκης έχτιζε διαφορά, η μάχη Λιούτα, Παπαπαύλου γινόταν έντονη, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών έντονο. Προς το τέλος του αγώνα, συνεχή γλιστρήματα των ελαστικών, ανάγκασαν τον Κορωνάκη να μειώσει ρυθμό και επέτρεψαν στους Λιούτα και Παπαπαύλου να πλησιάσουν. Ο Πρωταθλητής όμως τελικά δεν απειλήθηκε και πήρε την πρώτη του νίκη για τον 2016, με δεύτερο τον Κυριάκο Λιούτα που έδειξε εντυπωσιακή σταθερότητα και ταχύτητα και μάλιστα πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα (1:04,455)!  Ο Γιάννης Χάλαρης τερμάτισε στην 8η θέση.

Οι KTM RC390 των Κορωνάκη και Λιούτα έχουν δεχθεί παρόμοιες επεμβάσεις: αμορτισέρ, φυσίγγια μπροστινής ανάρτησης, εξάτμιση και αποδίδουν λίγο πάνω από 40hp στον τροχό.

Τον Βασίλη Κορωνάκη υποστηρίζει η KTM South East Europe, τα κράνη CMS και η Ohlins, ενώ τον Κυριάκο Λιούτα υποστηρίζει ο γνωστός έλληνας Πρωταθλητής Σάκης Σκούρτας. Τον Γιάννης Χάλαρη υποστηρίζει το κατάστημα Halaris Bike Center.

Όλοι πλέον αναμένουμε τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος που θα γίνει στην πίστα των Σερρών, στις 14-15 Μαΐου.