Πόσους υπαλλήλους πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, είπαμε; - Free Sunday
Πόσους υπαλλήλους πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, είπαμε;

Πόσους υπαλλήλους πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, είπαμε;

Τη δέσμευση να μειώσει τους συμβασιούχους ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των θεσμών, όπως διαβάσαμε πριν από λίγο καιρό. Το πρόβλημα είναι ότι δε θέλει να το κάνει. Αυτό, όμως, το γνωρίζαμε...

Στελέχη της, που σήμερα είναι βουλευτές, έβγαζαν πύρινους λόγους για την ανάγκη, όχι να μειωθούν, αλλά να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Δυστυχώς γι' αυτούς αυτό το στοίχημα το έχασαν και μετά αμήχανα διέψευδαν τους εαυτούς τους, λέγοντας ότι ποτέ δε μίλησαν για μονιμοποιήσεις.

Μάλιστα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης διέψευσε ότι είχε υποσχεθεί μονιμοποιήσεις και λίγο μετά τη διάψευση δεσμεύθηκε πως του χρόνου οι συνθήκες εργασίας για τους συμβασιούχους θα είναι καλύτερες. Σε τι θα είναι καλύτερες; Ούτε αυξήσεις μπορεί να τους δώσει, ούτε επιπλέον δικαιώματα να τους αναγνωρίσει.

Ο κ. Σκουρλέτης νομίζει ότι κάνει διάλογο με τους συμβασιούχους με το “κλείσιμο του ματιού”, που θεωρεί πως κανένας δεν προσέχει. Το θέμα, όμως, είναι ότι εκτός από τους θεσμούς, τις προθέσεις του αντιλήφθηκαν και οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου -Περιφέρειες, Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις κλπ- που επίσης δε θέλουν να μειώσουν τους συμβασιούχους, από την πελατειακή εκμετάλλευση των οποίων ζουν, πολιτικά. Κάπως έτσι, για διάφορους λόγους, 1.142 από αυτούς τους φορείς “αμέλησαν” να στείλουν τον κατάλογο με τους κάθε λογής αμειβόμενους από το δημόσιο ταμείο, τον οποίο τους είχε ζητήσει ο υπουργός να συντάξουν. Σε αυτόν τον κατάλογο, που έπρεπε να στείλουν, όφειλαν να συμπεριλάβουν τους συμβασιούχους, τους εργολάβους, τα μπλοκάκια και άλλες “ευέλικτες” σχέσεις εργασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης, λοιπόν, ο οποίος αγαπά τους συμβασιούχους και δε θέλει να τους μειώσει, ζητά από τους φορείς που εποπτεύει, οι οποίοι επίσης αγαπούν και δε θέλουν να μειώσουν τους συμβασιούχους, να υποβάλουν τον κατάλογο με τους συμβασιούχους που έχουν, έτσι ώστε να μάθει πόσοι είναι και να υλοποιήσει τη δέσμευση, που έχει αναλάβει στους “θεσμούς” να τους μειώσει.

Αλλά οι εποπτευόμενοι φορείς συνεχίζουν να διαμηνύουν ότι το καλοκαίρι έχουν πολλές δουλειές και πολλές άδειες και δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη λίστα...

“Μα δεν υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα στο οποίο είναι καταγεγραμμένοι όλοι όσοι αμείβονται από το δημόσιο; Γιατί δεν παίρνουν τα στοιχεία από εκεί;”, είναι ένα εύλογο ερώτημα.

Διότι το σύστημα υπάρχει αλλά για ...διάφορους λόγους δεν μπορεί να κάνει διασταυρώσεις.

Τελικά, ως πότε το ελληνικό κράτος δε θα θέλει να γνωρίζει πόσους μισθοδοτεί;