Ο Πάνος Καμμένος κι η Αγκάθα Κρίστι στον Λευκό Οίκο - Free Sunday
Ο Πάνος Καμμένος κι η Αγκάθα Κρίστι στον Λευκό Οίκο
Ο πρόεδρος Τραμπ με τον Ράινς Πρίμπους

Ο Πάνος Καμμένος κι η Αγκάθα Κρίστι στον Λευκό Οίκο

Είμαι σε επαφή με το επιτελείο του Τραμπ από τον Μάρτιο του 2016, έλεγε με υπερηφάνεια ο Πάνος Καμμένος το βράδυ που ο Τραμπ κατακτούσε τον Λευκό Οίκο.

Το επιτελείο του Τραμπ, δηλαδή τον Τζορτζ Παπαντόπουλος, που ήταν σύμβουλος του για θέματα ενέργειας, τον Ράινς Πρίμπους, πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που ανέλαβε προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές και τον Τζορτζ Τζιτζίκος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή σχεδιασμού.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Καμμένος άφηνε να εννοηθεί ότι οι τρεις ελληνοαμερικανοί θα προτάξουν τα στήθη τους για την Ελλάδα, άρα για την κυβέρνηση της Ελλάδας, άρα για τον ίδιο, που τους έφερε σε επαφή με την κυβέρνηση.

Έξι μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Τραμπ ο Παπαντόπουλος κυκλοφορεί με ... κάρτα “πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ” και ερευνάται από τον ειδικό εισαγγελέα για τις προτάσεις του να οργανώσει συνάντηση με το επιτελείο Πούτιν.

Ο Ράινς Πρίμπους ο οποίος για την ακρίβεια ήταν Ελληνογερμανός με αμερικανική υπηκοότητα απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο όχι με ιδιαίτερα τιμητικό τρόπο.

Ο Τζόρτζ Τζιτζίκος ανέλαβε ως σύμβουλος για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ το 2020.

Πρακτικώς δηλαδή οι ελληνοαμερικανοί στον Λευκό Οίκο του Τραμπ ήταν κάτι σαν τους μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι. Και στο τέλος δεν απέμεινε κανείς...

Προφανώς έχει κάποια σημασία μία μικρή χώρα να έχει πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, όπως ο Λευκός Οίκος. Αν ήταν όμως μόνο αυτό που είχε σημασία, η Κένυα την οκταετία του Ομπάμα, ο πατέρας του οποίου ήταν Κενυάτης και ο αδελφός του ζούσε εκεί, θα ήταν δεύτερη υπερδύναμη.

Κανείς δε θεώρησε ότι ο Ομπάμα θα έπαιρνε υπόψη του τα συμφέροντα της Κένυας, όταν λάμβανε αποφάσεις.

Και στο κάτω κάτω ποια είναι τα συμφέροντα της Κένυας, στην οποία αυτές τις ημέρες, ειρήσθω εν παρόδω, σκοτώνονται άνθρωποι στα επεισόδια της μετεκλογικής βίας; Και είναι τα συμφέροντα της Κένυας ταυτισμένα με την παραμονή στην εξουσία του προέδρου Κενυάτα, που κατηγορείται για νοθεία;

Κάποιος ξεπατίκωσε και εφαρμόζει στις διεθνείς σχέσεις της χώρας την γνωστή ελληνική πατέντα που εφαρμόζεται όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα με το ΙΚΑ και την εφορία.

Έχω έναν γνωστό που δουλεύει εκεί...

Επικίνδυνο αλλά αφελές! Αν οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στηρίζονταν στον Παπαντόπουλος, τον Πρίμπους και τον Τζιτζίκο, τώρα πλέον δε θα υπήρχαν σχέσεις...