Οι «ανιδιοτελείς» θαυμαστές του Αντετοκούνμπο και η «ιδιοτελής» ομάδα του στο NBA - Free Sunday
Οι «ανιδιοτελείς» θαυμαστές του Αντετοκούνμπο και η «ιδιοτελής» ομάδα του στο NBA
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό

Οι «ανιδιοτελείς» θαυμαστές του Αντετοκούνμπο και η «ιδιοτελής» ομάδα του στο NBA

“Κάποια στιγμή ο GM των Bucks μου έλεγε να προσέχω γιατί έχουν επενδύσει πολλά λεφτά”, είπε χθες ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Κώστας Μίσσας, αναφορικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον ελληνικής καταγωγής μπασκετμπολίστα, που εργάζεται για την ομάδα του Μιλγουόκι και θεωρείται ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους παίκτες στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Η απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην παίξει με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, γιατί είχε ενοχλήσεις στο γόνατο, στενοχώρησε πολλούς.

Όπως άλλωστε είπε ο κ. Μίσσας «ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις, κάτι που δε θα το έχουμε πια», υπονοώντας ότι με τον Αντετοκούνμπο στις τάξεις της η Εθνική θα έβαζε πιο ψηλά τον πήχη.

Αν περνούσε αυτόν τον πήχη, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες θα πανηγύριζαν στους δρόμους για τις επιτυχίες και θα αισθανόντουσαν χαρά.

Έτσι δικαιώνεται η επιλογή της Ομοσπονδίας μπάσκετ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου, του πιο ισχυρού παράγοντα του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία 40 χρόνια, να παραμένει στο τιμόνι του ελληνικού μπάσκετ.

Παράλληλα δικαιώνεται και ο κ.Μίσσας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την εθνική ομάδα και ανεβαίνει το προσωπικό κύρος του.

Συγχρόνως δικαιώνεται και η προσπάθεια των υπολοίπων παικτών, που θα ζυγίζουν στα προσωπικά τους συμβόλαια και ένα πολύ καλό πανευρωπαϊκό τουρνουά.

Όλοι αυτοί είναι ανιδιοτελείς κι έχουν επενδύσει μόνο στην αγάπη στην πατρίδα, και ο μόνος ιδιοτελής είναι ο γενικός διευθυντής των Μιλγουόκι Μπακς, που όπως λέει ο κ. Μίσσας πίεσε τον παίκτη να μην συμμετάσχει για να προστατεύσει το γόνατο του επειδή έχουν επενδύσει πολλά λεφτά.

Ο δε Γιάννης έπρεπε να διακινδυνεύσει να είναι απών από την ιστορία του μέλλοντος, την οποία και τότε θα γράφουν οι παρόντες, όπως είπε ο κ. Μίσσας.