Αναζητείται γήπεδο για αξιοπρεπείς ήττες - Free Sunday
Αναζητείται γήπεδο για αξιοπρεπείς ήττες

Αναζητείται γήπεδο για αξιοπρεπείς ήττες

Πολλούς ενόχλησε η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους που πανεπιστημίου.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση επεσήμανε ότι η κυβέρνηση “για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτεί μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων”.

Παρόμοια ενόχληση εξέφρασε και η φοιτητική κίνηση ΕΑΑΚ που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της θεσμικής διατήρησης του ασύλου.

Το ζήτημα είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση ουδόλως διαφωνεί με την ανάγκη αντιμετώπισης της διακίνησης. Το λέει μάλιστα κατηγορηματικά στην κατάληξη της ανακοίνωσής της, με την οποία καταγγέλλει την πρυτανεία για την πρόσκληση στον εισαγγελέα: “Έξω οι έμποροι ναρκωτικών από τα πανεπιστήμια”.

Βεβαίως η κίνηση δε διευκρινίζει στο κείμενο πώς θα φύγουν οι έμποροι ναρκωτικών από τα πανεπιστήμια, αλλά θα μπορούσαν να φύγουν με έναν τρόπο ανάλογο με αυτόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδιωχνε την τρόικα και τους δανειστές. Θα έπαιρνε μπρος ο ανεμόμυλος της ιστορίας και θα συνέθλιβε τους εχθρούς του λαού... Δυστυχώς, όμως, ο τελευταίος “εχθρός του λαού” που συνετρίβη ήταν ο Κούρκουλος, όταν συγκρούστηκε με τον δήμαρχο της κωμόπολης που δούλευε ως γιατρός.

Πιθανόν οι έμποροι να κατανοούν τις νέες προτεραιότητες του λαού και να φύγουν από μόνοι τους. Όπως έφυγε η τρόικα μία φορά, όταν οι εκπρόσωποι αντιμετωπίστηκαν ως υπάλληλοι. Και μετά σύμπας ο πολιτικός κόσμος παρακαλούσε να γυρίσουν.

Πιθανόν να έφευγαν και από ευγένεια, αν καταλάβαιναν ότι δεν είναι επιθυμητοί σε έναν κόσμο που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Και με μια βουτιά στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θα εξαγνίζονταν, όπως το ΠΑΣΟΚ που έκανε βουτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή με κανέναν από τους αυτούς τους τρόπους δε δείχνει εφικτό το “έξω οι έμποροι ναρκωτικών από τα πανεπιστήμια”, είναι εύλογο ότι εάν τα ΕΑΑΚ αναλάμβαναν την εξουσία στο Πανεπιστήμιο, θα είχαν ένα πρόβλημα να εφαρμόσουν την πολιτική τους, καθώς ενδεχόμενο να τους έδιωχνε το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα δια της βίας, δεν προβλέπεται στην ανακοίνωση. Όπως δεν προβλέπεται και διαιτησία.

Το θέμα είναι ότι τα ΕΑΑΚ δεν κινδυνεύουν να πάρουν την εξουσία στα ΑΕΙ και δεν έχουν να μας εξηγήσουν πώς θα διώξουν τους εμπόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, πήρε την εξουσία στην χώρα. Κι επειδή κατάλαβε ότι δε δουλεύουν με ευχές και επιθυμίες τα πράγματα, προσπαθεί απεγνωσμένα να χάνει σε διαιτησίες και στα δικαστικά όργανα, γιατί νομίζει ότι θα εκτεθεί λιγότερο.

Σε όσους πίστεψαν και ψήφισαν και σε όσους επένδυσαν σε αυτήν την ψήφο.