Ο Τσίπρας, η κάνναβη και η διόρθωση πολιτικής «ταυτότητας» - Free Sunday
Ο Τσίπρας, η κάνναβη και η διόρθωση πολιτικής «ταυτότητας»

Ο Τσίπρας, η κάνναβη και η διόρθωση πολιτικής «ταυτότητας»

Τα δύο τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε εναγωνίως να μας πείσει ότι δεν ήταν ίδιος με τους “άλλους” και δεν έκανε τα ίδια που έκαναν οι “άλλοι”, αλλά η πραγματικότητα δεν έδειχνε καμία κατανόηση στο ότι ο Τσίπρας διαφωνούσε μαζί της.

Μέχρι που προσφάτως ανακάλυψε ότι μπορούν να υπάρξουν “διαφορές” απο τους “άλλους”. Η ταυτότητα φύλου, η κάνναβη και άλλες ιδέες που προσπαθεί να πουλήσει στην κοινωνία ως καινοτόμες, μοντέρνες, πρωτότυπες και αριστερές. Με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι διαφοροποιείται από τους “άλλους”, όσο και αν είναι βέβαιο ότι μπορεί να τις εφαρμόσει τόσο καλά, όσο το “παράλληλο πρόγραμμα”, που δε θα επηρεαζόταν από το μνημόνιο. Δηλάδη καθόλου.

Εκείνο που δεν παίρνει υπόψη του είναι ότι η διαφοροποίηση είναι πρόσκαιρη και ο ριζοσπαστισμός χωρίς πρόσημο.

Διότι σε λίγο έρχεται η νέα αξιολόγηση, η οποία για το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι lose lose. Είτε την κλείσει γρήγορα, όπως λέει ότι προσπαθεί η κυβέρνηση, είτε κάνει μία ακόμη “υπερήφανη” διαπραγμάτευση. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μεταμόρφωση είναι οβιδιακή αλλά οι κοινωνίες θέλουν σταθερότητα.

Καλώς ή κακώς, η διαφορά από τους "άλλους" δε θα κριθεί ούτε στην ταυτότητα φύλου, ούτε στην κάνναβη. Θα κριθεί στο ΑΤΜ της σύνταξης και στις επενδύσεις που δε γίνονται διατηρώντας την οικονομία στο τέλμα.

Διότι αν προχωρήσουν οι επενδύσεις πχ στις Σκουριές και στο Ελληνικό, θα κερδίσει η οικονομία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η δημιουργία του ετερόκλιτου συνασπισμού που κυβερνά από το 2015.

Αν δεν προχωρήσουν οι επενδύσεις,θα πρέπει να ψάξει για νέα μεγάλη ιδέα.