Όποιος θέλει, ας πάει να τα πάρει! - Free Sunday
Όποιος θέλει, ας πάει να τα πάρει!
Η Υπ. Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου ήταν διευθύντρια του γραφείου του κ. Κατρούγκαλου, όταν εκείνος ως Υπ. Εργασίας προέβλεπε τη δυνατότητα για αναδρομικά στους βουλευτές.

Όποιος θέλει, ας πάει να τα πάρει!

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη διεκδίκηση αναδρομικών από το ελληνικό Δημόσιο από πλευράς συνταξιούχων βουλευτών έδωσε τη δική του απάντηση σε ένα ερώτημα το οποίο ταλανίζει την ελληνική πολιτική ζωή πολλά χρόνια.

Η διεκδίκηση είναι νόμιμη, καθώς έχει νομοθετηθεί. Πάσχει όμως στο ζήτημα της ηθικής. Διότι δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που μειώνονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων πολιτών, να δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να αυξήσει τα εισοδήματά του και μάλιστα αναδρομικά. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι ανήθικο να εξαγοράζεται η συμπάθεια κάποιων πρώην βουλευτών.

Αλλά επειδή κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε πολίτη να κάνει χρήση δικαιώματος που νομίμως έχει, ο κ. Μητσοτάκης περιόρισε τις συνέπειες για όσους το κάνουν, εκεί που μπορεί να έχει λόγο.

Κάλεσε όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος, που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους, διότι «σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός Κόμματος».

Ένα κόμμα δεν μπορεί να ανέχεται συμπεριφορές, που δε συνάδουν με τις ηθικές αξίες, τις οποίες πρεσβεύει, επειδή είναι συγκυριακά νόμιμες. Δεν μπορεί να έχει στις τάξεις του και αυτούς που αρνήθηκαν την «κατάπτυστη», όπως την χαρακτήρισε, ρύθμιση για τα αναδρομικά και αυτούς που την εκμεταλλεύθηκαν.

Η περίοδος της πομπώδους και ανούσιας καταγγελίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η καταγγελία συμπεριφορών, δεν είναι πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όσο δε συνοδεύεται από τη δύναμη του παραδείγματος. Η ΝΔ χθες έδωσε ένα παράδειγμα.

Ο καθείς και η ηθική του.

ΥΓ: Χθες το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ στο γνωστό προπετές ύφος του διέψευσε ότι η διεκδίκηση γίνεται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Λίγο αργότερα τον διέψευσε δια κύκλων το Υπ. Οικονομικών, που είπε ότι η υπουργική απόφαση δεν έχει εκδοθεί... ακόμη.