Για τα νησιά Μάρσαλ, πάω καλά κύριε Τσίπρα; - Free Sunday
Για τα νησιά Μάρσαλ, πάω καλά κύριε Τσίπρα;

Για τα νησιά Μάρσαλ, πάω καλά κύριε Τσίπρα;

«Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους, κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε, αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε».

Έτσι είπε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Οι περισσότεροι από αυτούς που τον άκουγαν δεν ήξεραν ή δεν μπορούσαν να θυμηθούν ότι είχαν δώσει μία πολύ ισχυρή εντολή για τη διερεύνηση αυτών ακριβώς των υποθέσεων, όπου κάποιοι είχαν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους.

Ήταν τον Φεβρουάριο του 2015, όταν έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία είχε στη θέση του Υπουργού Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας, τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο κ. Νικολούδης είχε διατελέσει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Τόσα χρόνια εισαγγελέας δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σκάνδαλο», είχε πει στη Βουλή το 2014, αναφερόμενος στην υπόθεση της PROTON BANK.

H υπόθεση της PROTON BANK - των ληστών με τις γραβάτες, όπως τους είχε ονομάσει ο κ.Νικολούδης- ήταν η μεταφορά δεκάδων εκατομμυρίων, που δόθηκαν ως δάνεια από την PROTON BANK σε μετόχους της και άλλα εξέχοντα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια “πάρκαραν” τα χρήματα στους φορολογικούς παραδείσους του Ειρηνικού.

Ο κ. Νικολούδης έμεινε στην κυβέρνηση οκτώ μήνες, μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα η ίδια κυβέρνηση ήθελε ως πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής τον κ. Γ.Σαπουντζόγλου, ο οποίος το 2010, με πρόταση του τότε ιδιοκτήτη της PROTON BANK, Λ.Λαυρεντιάδη είχε γίνει μέλος του τελευταίου Δ.Σ. της τράπεζας. Του Δ.Σ. επί των ημερών του οποίου δόθηκαν τα δάνεια που κατέληξαν στα νησιά Μάρσαλ.

Πόσο αξιόπιστη είναι η διαβεβαίωση Τσίπρα ότι θα ψάξει τους φορολογικούς παραδείσους;

Μπορούμε να ρωτήσουμε τον κ.Νικολούδη.

Μπορούμε και να απαντήσουμε “ΚΑΘΟΛΟΥ” απευθείας....