Όραμα και υποκρισία του Πολυτεχνείου ανήμερα - Free Sunday
Όραμα και υποκρισία του Πολυτεχνείου ανήμερα

Όραμα και υποκρισία του Πολυτεχνείου ανήμερα

«Τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα.
Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη μιλώντας στη βουλή για την τραγική κατάσταση στην Αττική.

Προφανώς η κυρία Καφαντάρη δεν είναι η μόνη βουλευτής που έχει προσαρμοστεί πλήρως στον ρόλο του πολιτικού, που πρέπει να λέει μια ιδεολογικά προσανατολισμένη ανοησία “δια πάσαν νόσον και πασαν μαλακίαν”, όπως θα έλεγε και ο Θουκυδίδης.

Δεν θα μπορούσε κανείς να καταλογίσει στην κυρία Καφαντάρη ευθύνες για την καταστροφή στην Μάνδρα. Αλλά οι ασχολούμενοι με τα δημόσια πράγματα έχουν την υποχρέωση να φροντίζουν να μην ξανασυμβούν τα δυσάρεστα --ευθύνονται, δεν ευθύνονται.

Δυστυχώς αυτή η υποχρέωση δεν είναι ευχάριστη, γιατί καμία τέτοιου χαρακτήρα απόφαση, που βάζει όρια στην ασυδοσία, δεν προκαλεί ενθουσιασμό σε πολίτες με πελατειακές προσδοκίες από το κράτος.

Έτσι η κυρία Καφαντάρη βρήκε προφανώς τον τρόπο και να είναι ευαίσθητη με την προστασία του περιβάλλοντος και προστατευτική με τους ευαίσθητους ψηφοφόρους, που είναι εκπαιδευμένοι να ζητούν μικρές προσωπικές εξαιρέσεις από τους μεγάλους γενικούς κανόνες.

“Είναι ευκαιρία που διεξάγεται η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Βόννη”, είπε.

Σωστά! Όταν τελειώσει, θα το συζητήσουμε για να ανοίξουμε τον διάλογο, που θα καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία θα μελετηθούν και θα νομοθετηθούν με τη δέουσα ευθύνη.

Βεβαίως, μέχρι να γίνουν όλα αυτά, θα έχει παρέλθει το προσδόκιμο του βίου όχι μιας κυβέρνησης, αλλά μιας γενιάς, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα της κυρίας Καφαντάρη.

Το μεγαλεπήβολο όραμα είναι η κατάλληλη μέθοδος να μην θιγεί τίποτε από οσα πρέπει να αλλάξουν/

Του Πολυτεχνείου ανήμερα