Η Φώφη και ο δύσκολος πολιτικός της ανταγωνιστής - Free Sunday
Η Φώφη και ο δύσκολος πολιτικός της ανταγωνιστής

Η Φώφη και ο δύσκολος πολιτικός της ανταγωνιστής

Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, είπε η κυρία Φώφη Γεννηματά μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκφράσει πολιτικά τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Προφανώς γνωρίζουν όλοι ότι η υπόθεση “κεντροαριστερά” απλώς αρχίζει εδώ.

Διότι, εδώ, τώρα αρχίζει η διαδικασία της σύνθεσης, μπροστά στην οποία η διαδικασία της εκλογής ήταν... παιδικό παιχνίδι, καθώς έχει πολύ περισσότερους εχθρούς από όσους αντιπάλους είχε η εκλογική διαδικασία.

Δεν είναι εύκολο να είναι όλοι και κυρίως δεν είναι εύκολο να είναι μαζί. Είναι αδύνατο να κρυφτούν οι αποκλίσεις, όταν η εξουσία δεν είναι άμεση και επικείμενη για να την επιβάλει. Και κάθε προσπάθεια να μπουν κάτω από το χαλί, θα είναι καταστροφική.

Το κυριότερο πρόβλημα, όμως, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κ. Γεννηματά είναι ο πολιτικός ανταγωνιστής για την κυριαρχία στον χώρο, ο οποίος συνηθίζει από τη μία να βάζει πολιτικές τρικλοποδιές κι από την άλλη να μην αποφεύγει τα χτυπήματα κάτω από την πολιτική ζώνη.

Αν η σχέση του νέου φορέα με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ανταγωνιστική, θα ακυρώσει τη διαβεβαίωση που η ίδια έδωσε στην κοινή δήλωση με τον Γιάννη Ραγκούση, δύο μέρες πριν τον δεύτερο γύρο: “Δε θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός”.

Όμως, όσοι ήθελαν ΣΥΡΙΖΑ, είναι ήδη εκεί. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που φτιάχνει ο Φίλης μπας και πιέσει τον Τσίπρα για τον Καμμένο, χωρίς να αναστατώσει τους συντρόφους του που αγάπησαν την εξουσία “ως εαυτόν”...