Ο Τσίπρας μπορεί να τιμά τον Άνθιμο, το ΑΠΘ όχι... - Free Sunday
Ο Τσίπρας μπορεί να τιμά τον Άνθιμο, το ΑΠΘ όχι...

Ο Τσίπρας μπορεί να τιμά τον Άνθιμο, το ΑΠΘ όχι...

«Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που ο μητροπολίτης Άνθιμος αξίζει μιας τέτοιας τιμής; H αντίθεσή του στην υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών; Ο εθνικιστικός του λόγος; Οι ισλαμοφοβικές του δηλώσεις; Η ομοφοβία του; Ή μήπως η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον υπόδικο αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής;», αναρωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωση του για την απόφαση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ να ανακηρυχθεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ως επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Προφανώς το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Άνθιμος. Αν ήταν, ο πρωθυπουργός θα είχε αποφύγει τις φωτογραφίες μαζί του, όπως απέφυγε τους νοσοκομειακούς. Διότι τίποτε από όλα όσα καταλογίζει στον Άνθιμο, δεν είχαν αποθαρρύνει τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να συναντηθεί επανειλημμένα μαζί του, όπως την παραμονή των Θεοφανείων 2017:

Τσίπρας:Καλωσορίσατε στο φτωχικό μας

Ανθιμος:Προσεύχομαι να πάνε όλα καλά, να έχουμε ελπίδα.

Τσίπρας:Η ελπίδα είναι σημαντική. Αύριο θα επισκεφτώ τον συνονόματό σας στην Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε. Ξέρω ότι τον αγαπάτε πολύ

Ο κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να καταστήσει υπόλογο το ΑΠΘ, για να υπονοεί ότι οι διαφωνίες που έχει η πρυτανεία του με την κυβερνητική πολιτική, οφείλονται στην ιδεολογική της συγγένεια με τις απόψεις του Άνθιμου. Τις ίδιες απόψεις, που ουδόλως είχαν ενοχλήσει τον κ.Τσίπρα, όταν τον συναντούσε.

Η αποδοκιμασία στον Άνθιμο ήταν εργαλείο πίεσης στο ΑΠΘ, στηριγμένο στην βαθιά πολιτική υποκρισία που διακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί δηλαδή το ΑΠΘ να έχει κάτι προβληματάκια με τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά δεν ξεχνάμε ότι επιτιμοποιεί τον Άνθιμο...

Η «αναβολή» της επιτιμοποιησης το δικαίωσε. Άρα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται αδιάκοπα και ασύστολα. Και όσο δεν αντιμετωπίζεται, θα χρησιμοποιείται εντελώς ανήθικα για τον στιγματισμό, τη στοχοποίηση και την εξασθένιση των πολιτικών του αντιπάλων σε δήθεν ηθική βάση.

Άλλωστε όπως λέει και η ανακοίνωση: «κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα ούτε νομιμοποιείται να υποβιβάζει τη μέγιστη τιμή που προσφέρει ένα Πανεπιστήμιο».

Όταν αύριο στο ΑΠΘ κατηγορηθούν ότι τιμούν τις θερμές αγκαλιές στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, θα το διαπιστώσουν.