Κατάλαβε ότι τον έχουν πια καταλάβει... - Free Sunday
Κατάλαβε ότι τον έχουν πια καταλάβει...

Κατάλαβε ότι τον έχουν πια καταλάβει...

Μεγαλόπνοο έργο, αντίστοιχο, τηρουμένων των αναλογιών, της ίδρυσης του ΕΣΥ, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις Τομεακές Μονάδες Υγείας, την πρώτη των οποίων εγκαινίασε χθες στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κάθε ΤΟΜΥ θα εξυπηρετεί περίπου 10-12.000 ανθρώπους, άρα οι 239 ΤΟΜΥ που επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός θα εξυπηρετούν 2.868.000 ανθρώπους. Μεγαλόπνοο μεν για το 1/4 του πληθυσμού δε.

Και οι υπόλοιποι;

Οι υπόλοιποι, όπως έχει εξηγήσει ο εμπνευστής των ΤΟΜΥ, αν.Γενικός Γραμματέας Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός “στις περιοχές όπου δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα συγκρότησης ΤοΜΥ, ενεργοποιείται αντίστοιχος αριθμός συμβάσεων με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ”. Κοινώς δηλαδή ρην δουλεια των ΤΟΜΥ, μπορούν να κάνουν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ.

Γιατί λοιπόν να μην κάνουν όλη τη δουλειά οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ; Διότι ο Τσίπρας θέλει προσλήψεις στο κράτος. Θέλει χειραγωγούμενους συμβασιούχους υπαλλήλους.

Προς τι λοιπόν τα ΤΟΜΥ; Προς 2.868 προλήψεις! Προς 239 ενοίκια!  Για δύο χρόνια με κοινοτικά λεφτά! Και μετά; 

Από τους 2868, μόνο το 41,7%, οι 1.196, είναι θέσεις ιατρών. Για τις οποίες υποβλήθηκαν περίπου 600 αιτήσεις, Δηλαδή μία αίτηση ανά δύο θέσεις.

Έχει καταλάβει ο Τσίπρας ότι τον κατάλαβαν;

Κι αν δεν το είχε καταλάβει, το κατάλαβε όταν φεύγοντας απο το Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ, τον γιούχαραν οι συμβασιούχοι. Τα άλλα δικά του παιδιά που εξαγρίωσε με την κοροϊδία.

Διότι αν είχαν ανατεθεί σε ιδιώτες τα τμήματα της καθαριότητας, που οι δήμοι δεν μπορούν να εκτελέσουν με το μόνιμο προσωπικό τους, χιλιάδες από αυτούς τους απλήρωτους συμβασιούχους που τον γιούχαραν έξω απο το ΥΜΑΘ θα είχαν μία κανονική δουλειά...