Ποιος δουλεύει τον Ιβάν; - Free Sunday
Ποιος δουλεύει τον Ιβάν;

Ποιος δουλεύει τον Ιβάν;

«Δεν διαγράφεται κανένα πρόστιμο. Οι καταλογισμοί για τις τελωνειακές παραβάσεις ισχύουν και ισχύουν γι' αυτούς που τις διέπραξαν και ούτε σβήνεται, ούτε προκαλείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Τι γίνεται: δίνεται η δυνατότητα σε μια υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους».

Αυτά είχε πει στη Βουλή πριν από επτά μήνες (στις 28 Απριλίου 2017) ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την περίφημη τροπολογία, που μία νύχτα κατέθεσε ένας βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία η ιδιοκτησία της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, απαλλασσόταν από πρόστιμα που βάραιναν την εταιρεία πριν την αγοράσει, ο κ. Ιβάν Σαββιδης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο κ.Σαββίδης δεν γνώριζε το πρόστιμο όταν αγόραζε.

Όμως όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε όσα έλεγε, γνώριζε ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Κομοτηνής είχε ήδη απορρίψει την προσφυγή του κ. Σαββιδη, ο οποίος είχε ήδη προσφύγει στο εφετείο.

Το εφετείο έβγαλε προχθές την απόφαση του και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία η εταιρεία καλούταν να πληρώσει 38,23 εκ. ευρώ, τα μισά σε πρόστιμα και τα άλλα μισά προσαυξήσεις.

Πρακτικά η κυβέρνηση προσπάθησε να παρέμβει σε μία σε εξέλιξη δικαστική υπόθεση, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας αναρωτιόταν «ποιος εχέφρων άνθρωπος θα κάνει επενδύσεις, όταν είναι σε ένταση η εκτελεστική με την δικαστική εξουσία».

Ποιος εχέφρων επενδυτής θα εμπιστευθεί μία κυβέρνηση, που ούτε μια τροπολογία που να “καθαρίζει” για αυτόν δεν μπορεί να κάνει σωστά;